USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

ABDULHAMİT GÜL,“TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK KÜRT PARTİSİ AK PARTİ’DİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Doğan Grubu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘idam’ imalı manşetine en iyi yanıtı milletin bugüne kadar yaptığı gibi sandıkta vereceğini söyledi.

ABDULHAMİT GÜL,“TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK KÜRT PARTİSİ AK PARTİ’DİR”
25-05-2015 21:04
Google News
Gül, “Bunlar hangi manşeti atıyorsa milletimiz sandıkta en iyi manşeti atıyor. ‘Muhtar olamaz’ dediler, milletimiz o zaman ‘Cumhurbaşkanı yaparız’ dedi. Şimdi idam sehpası mı gösteriyorsunuz milletimiz o zaman da Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada ilk seçilmiş Başkan yapar. O manşete bu millet, Başkanlık sistemini getirerek, Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan olarak seçerek o manşete en iyi manşetle cevabını verir” diye konuştu.

“HDP barajı aşamazsa çözüm süreci daha sağlıklı bir şekilde ilerler” diyen Abdülhamit Gül, bütün partiler broşürle kampanya yürütürken silahla kampanya yürüten HDP’nin 90’larda devletin uyguladığı baskıyı bugün halka uyguladığını söyledi. Gül, “Türkiye’de en büyük Kürt partisi AK Parti’dir. HDP değildir. Bölgede en fazla oyu AK Parti alıyor, alacaktır da” dedi.

Gül, paralel yapıyla mücadele konusunda ise, “AK Parti olarak Türkiye’de her cemaati, çalışmayı, inancı bir zenginlik olarak gören anlayışa sahibiz. Bizim mücadelemiz suç işleyenlerle ilgili” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu “Arafta Sorular” programına katıldı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ’NİN MALA DAVARA FAYDASI VAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Başkanlık sistemini millete yeterince anlatamadıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Teknik bir mesele. O yüzden anlatması zor. Milletimiz, yaygın bir tabir vardır, ‘mala davara faydası var mı?’ ona bakar. Başkanlık sisteminin mala davara faydası var. Başkanlık sisteminin en büyük faydası Türkiye’de koalisyon dönemlerini sona erdirmesi olacak. Türkiye Başkanlık sistemine geçiş kararı alırsa artık Türkiye’de etkin, istikrarlı bir yönetim olacak. Başkanlık sistemini “Krallık geliyor” diye sunanlara soruyorum; Millete hesap veren biri nasıl Kral olabilir? Başkanlık sistemine antidemokratik demek demokrasiyle bağdaşmaz. Buradaki bütün itirazlar Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığından.”

Gül, bugün halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nın tüm vesayetçi uygulamalardan Başkanlık sistemi ile kurtarılacağını belirterek, “Başkanlık sistemini Recep Tayyip Erdoğan değil millet istiyor” dedi.

MİLLET İDAM MANŞETİNE YANITINI ERDOĞAN’I BAŞKAN SEÇEREK VERECEK

Gül, Doğan Grubu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “idam” imalı manşetini değerlendirirken de, “Bunlar son çırpınışları” diyen Gül, AK Parti’nin bugüne önüne koyulan bütün tümsekleri aşa aşa geldiğini, son tümseği de milletin teveccühüyle 7 Haziran’da aşacağına söyledi. Gül, “Bu, Türkiye’nin kader seçimi. 7 Haziran’dan sonra Türkiye artık otobana çıkacak” dedi. Bugüne kadar siyaseti manşetlerle dizayn edenlerin AK Parti hükümetine yönelik bu girişimlerinin hiçbirinde amaçlarına ulaşamadıklarını vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

“Bunlar hangi manşeti atıyorsa milletimiz sandıkta en iyi manşeti atıyor. Muhtar olamaz dediler, o zaman Cumhurbaşkanı yaparız dediler. Şimdi idam sehpası mı gösteriyorsunuz milletimiz o zaman da Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada ilk seçilmiş Başkan yapar. O manşete bu millet, Başkanlık sistemini getirerek, Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan olarak seçerek o manşete en iyi manşetle cevabını verir.”

PARLAMENTER SİSTEM BU BEDENE DAR GELİYOR

Gül, gelişmelerin, reformların kalıcı olması için de Anayasa değişikliğinin önemini vurgularken, “Türkiye’de bu bedene artık Parlamenter sistem dar geliyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “taraf” olmakla suçlanması konusunda da Gül, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nın ülkenin meseleleri konusunda sessiz kalmasının beklenemeyeceğini, sessiz kalırsa asıl halkın hesap soracağını vurguladı. Gül, “Bugün milletin yanında, milletin tarafında olmak asıl tarafsızlıktır. Milletin yanında olduğu için de rahatsız oluyorlar. Recep Tayyip Erdoğan milletin yanında olduğu için taraf diyorlar” ifadelerini kullandı.

ÜST AKLIN ALLAYIP PULLADIĞI CİCİ ÇOCUK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, HDP’nin barajı geçip geçmemesinin Çözüm sürecine etkisi konusunda, “HDP barajı aşamazsa çözüm süreci daha sağlıklı bir şekilde ilerler” tespiti yaptı. Gül, bugün Kürt ulusunu tehdit eden birinci organizasyonun HDP’nin ta kendisi olduğunu vurgularken, “HDP kendi halkının değeriyle kavga eden bir anlayış. Bunu Kobani meselesinde gördük” dedi. Selahattin Demirtaş’ı ‘üst aklın’ ortaya çıkardığı allayıp pullayıp sahaya sürdüğü “cici çocuk” olarak tanımlayan Gül, ancak bu projelerin hiçbirinin tutmayacağını kaydetti. Gül, “Milletimiz devletine güveniyor. Koalisyon isteyenlere sandıkta pabuç bırakmayacaktır” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK KÜRT PARTİSİ AK PARTİ’DİR

HDP konvoylarında Kemal Kılıçdaroğlu’nun posterlerinin taşınması konusunda “HDP’nin eski sevgilisi CHP, yeni sevgilisi paralel örgüt” diyen Gül, bu bölgede geçmişte köylerin yakıldığını hatırlatarak, “Kim yaktı, bugün kol kola olduğunuz CHP yaktı” diye konuştu. Bu ittifakların hiçbirinin kar etmeyeceğini söyleyen Gül, “Türkiye’de en büyük Kürt partisi AK Parti’dir. HDP değildir. Bölgede en fazla oyu AK Parti alıyor, alacaktır da” şeklinde konuştu.

BROŞÜRLE DEĞİL SİLAHLA SEÇİM KAMPANYASI YAPIYORLAR

Gül, bugün HDP’nin bölge halkını tehdit ettiğini “Tüm partiler broşürle kampanya yaparken HDP’nin silahla seçim kampanyası yürüttüğünü” vurguladı. “Bugün yüzde 6-7 iken bu zulmü yapan yarın barajı geçince neler yapmaz” diye soran Gül, HDP’nin geçmişte devletin bölge halkına yaptığı baskıyı bugün halka bizzat kendisinin uyguladığını kaydetti. Gül, Beyaz Türkler’e yönelik söylemleriyle HDP’nin dindar bölge halkının tepkisini çektiğine işaret ederken, “HDP’nin söylemleriyle gerçek yüzü açığa çıktı. Daha önce takiyye yapıyorlardı. İşte bu gerçek yüzleri” ifadelerini kullandı. Gül, Kürtleri çantada keklik görerek hareket eden HDP’ye yönelen tepkiler nedeniyle AK Parti’ye oy verecek çok sayıda Kürt vatandaş bulunduğunu kaydetti. Gül, HDP’nin tehdit ve şantajlarının tutmayacağını da vurgularken, “Hiçkimse seçmen iradesini tehditlerle şantajlarla baskılayamaz. Karşısında devleti bulur. Barajı aşamazsak karşısında şunu bulur, bunu bulur.. Devlet bu vandallığa asla müsaade etmeyecektir. Başarılı olamayacaklar” dedi.

PARALEL YAPININ KURŞUN ASKERLERİ

Paralel yapının seçime illegal müdahaleleri konusunda da Gül, “Sandıklar açılana kadar ellerinden geleni yapacaklar. Yayın organlarıyla siyaseti rehin almak için kumpaslarına devam edecekler, seçim günü manüpilasyon yapacaklar” dedi. Gül bugün Türkiye’de Pensilvanya’dan gelen her talimatı “Mehdi’den gelen bir talimatmış gibi” algılayanlar olduğunu söyledi.

PARALEL YAPI MESELESİ BİR DEVLET MESELESİ

Gül, Paralel yapıya karşı geçmişte de soru işaretleri olduğunu ancak 7 Şubat’ta artık milletin uyandığını, masum duygularla daha önce destek veren herkesin desteğini çektiğini ve Paralel yapının artık illegal bir yapı olarak kaldığını kaydetti. “Şuanda Paralel yapıya destek veren herkes illegal yapının bir kurşun askeridir” diyen Gül, Paralel yapıyı AK Parti’ye tehdit olarak algılamanın doğru olmadığını vurguladı. “Paralel yapıyla ilgili mesele Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti’nin kişisel bir meselesi değil bir Devlet meselesidir. Devlet hiçbir şeklide yetkiyi illegal yapılarla paylaşmaz” diyen Gül, Paralel yapının bugün güvenlik güçleri, adalet, bürokrası başta olmak üzere devlet için bir tehdit olduğunu, Türkiye’nin yarınlarını güvenceye almak için bu mücadelenin yürütüldüğünü vurguladı.

CEMAATLERİ ZENGİNLİK OLARAK GÖREN BİR ZİHNİYETİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Türkiye’deki cemaat ve tarikatlara da güvence verdi. Gül, “AK Parti olarak Türkiye’de her cemaati, çalışmayı, inancı bir zenginlik olarak gören anlayışa sahibiz. Bizim mücadelemiz suç işleyenlerle ilgili. Türkiye’de huzuru kim tehdit ediyorsa, onunla mücadelede kararlıyız” dedi. Gül, Paralel yapının sadece hükümete değil, kendilerine hizmet etmeyen herkese darbe yapmaya çalıştığını hatırlattı.

CHP’NİN SURİYELİLERİ GERİ DÖNDÜRME SÖYLEMİ ONTOLOJİK BİR SORUNU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Kılıçdaoğlu’nun Suriyelileri ülkelerine döndüreceği söylemiyle ilgili olarak da, CHP’nin geçmişini hatırlattı. Gül, 1945’lerde Stalin’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Azerileri Stalin istedi diye CHP hükümetinin sınırdışı ettiğini ve dönenlerin hepsinin kurşuna dizildiğini anımsattı. “CHP’de bu ontolojik bir sorun” diyen Gül, “Türkiye bugün bir Suriye olmadıysa başımızda CHP olmadığı içindir” ifadelerini kullandı.

MİLLETİN NEFERİ OLACAĞIZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Gül, seçim çalışmalarının yoğun geçtiğini anlatırken, “Milletimizin derdini dinledikçe, duasını aldıkça hiç yorgunluk hissetmiyoruz” dedi. Gül, 7 Haziran’da milletin Anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla AK Parti’ye destek vereceğine inandığını vurgularken, 7 Haziran’ın milletimizin, milli iradenin zaferiyle sonuçlanması dileğinde bulundu. Gül, halkın seçmesi halinde de Milletvekili olarak milletin neferi olarak çalışacağını söylerken, Yarın (Salı) Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte AK Parti’nin Gaziantep Vizyonunu açıklayacaklarını da bildirdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?