USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Abdulhamit Gül, MHP Türkmenler başta olmak üzere milliyetçi tabandan oy kaybediyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, MİT TIR’larının görüntülerinin yayınlanmasının ardından bir süre sessiz kalan daha sonra eleştiren MHP’nin başta Türkmenler olmak üzere milliyetçi tabandan oy kaybettiğini söyledi.

Abdulhamit Gül, MHP Türkmenler başta olmak üzere milliyetçi tabandan oy kaybediyor
04-06-2015 17:35
Google News
Gül, “Bu milliyetçi olduğunu söyleyen bir parti açısından gerçekten üzücü bir tablo” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Ülke TV’de canlı yayınlanan "Söz Bitmeden" programına seçim bölgesi Gaziantep’ten katılarak Elif Çakır’ın sorularını yanıtladı. Paralel yapının seçim öncesinde yeniden gündeme getirdiği MİT TIR’larıyla ilgili MHP’nin tavrını eleştiren Gül, bu konunun bir parti meselesi değil devlet meselesi olduğunu söyledi. Gaziantep’te MHP’yi destekleyen çok sayıda Türkmen’in bu tartışmalar dolayısıyla çok büyük bir rahatsızlık içinde olduğunu kaydeden Gül, şöyle devam etti:

“MHP’nin MİT TIR’larıyla ilgili sergilediği tavır, milliyetçi olduğunu söyleyen bir parti açısından gerçekten üzücü bir tablo olmuştur. Bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı’nın en mahrem görüşmeleri dinlenirken ve bu bilgiler belli yabancı unsurlara servis edilirken, MİT TIR’ları hukuksuzca durdurulurken en başta tepkiyi MHP’nin koyması lazımdı. Milletin, devletin mahrem bilgilerinin deşifre edilmiş olması, MHP’nin buna sergilediği tavır Milliyetçi tabanı çok üzmüştür. Nitekim Gaziantep’te Türkmenler üzerinde ben bunu 2-3 gündür yakinen görüyorum. MHP’ye oy vermeyi düşünen Türkmenler, MHP bunu kullandıkça, ‘Bayırbucak Türkmenlerine yardım eden devletin niye yanında değilsiniz’ diye partilerine büyük bir öfke yöneltiyorlar. Hükümetin yaptığı bu tür yardımların deşifre edilmesini çok büyük tehlike olarak görüyorlar. Son olayların devlet bekasına yönelik tehdit olduğunu gören bu kesimlerin oyları AK Parti’ye gelmiştir. MHP başta Türkmenler olmak üzere çok sayıda oy kaybetmiştir.”

MERKEZ MEDYA İLE NYT’NİN ORTAK OYUNUNU HALK BOZACAK

MİT TIR’ları haberinin yeni olmadığını, seçim öncesi ısıtılıp tekrar gündeme getirildiğini vurgulayan Gül, “Bu konu haberin ötesindedir. Bugün bu haber üzerinden Türkiye’de merkez medya ile küresel medyanın ortak biçimde bir algı operasyonu sergilemeye çalıştıklarını görüyoruz. Ama Allah’tan ki New York Times, The Guardian editörleri değil de Gaziantep’teki Ayşe Teyze oy kullanıyor. Türkiye’nin geleceğini bunlar belirleyecek, tüm bu oyunları onlar bozacak” diye konuştu.

Seçim atmosferini değerlendiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Gül, Gaziantep’te rehavetin atıldığını, gerek parti teşkilatları gerekse sokakta seçim havasına girildiğini ve halkın sandığa istekli bir şekilde gittiğini anlattı. Gül, halkın istikrarı satın aldığı Gaziantep’te AK Parti’nin birinci parti olarak sandıktan çıkacağına inandığını belirtirken, 7 Haziran sonrası için de, “Yeni Türkiye’de gece gündüz Türkiye’nin yeni Anayasasını yapmak için çalışacağız. Makro reformların mikro düzeyde vatandaşa yansıdığı bir ikinci yarıya gireceğiz” şeklinde konuştu.

MUHALEFETİN SÖYLEDİĞİ 120 VAADİN 110’UNU AK PARTİ YAPTI ZATEN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gaziantep’ten canlı yayınlanan TV 360’da katıldığı “360 Meclisi” programında da “2015 genel seçimini farklı kılan, iki tarzlı siyasetin seçime giriyor olmasıdır. AK Parti ve karşısında birleşen bir muhalefet vardır” değerlendirmesinde bulundu. Gül, 7 Haziran için “Mesele ne meselesi?” sorusuna ise, “Mesele parti meselesi değil memleket meselesidir. Bu seçim Türkiye’nin istikbal meselesidir” yanıtını verdi.

Milletin koalisyon ihtimali halinde “Türkiye’nin hangi badirelere uğrayacağını kestiremeyince istikrar adına AK Parti’ye yöneldiğini” vurgulayan Gül, muhalefetin vaatleri konusunda ise, “Muhalefet 120 vaat söylemişse 110’unu AK Parti yapmıştır zaten. Kalan 10’u da zaten ayağı yere basan vaatler değil” dedi. Gül, muhalefetin birbirinin ayağına basmadan Bremen Mızıkacıları gibi üst üste siyaset yaptığını söyledi.

Bugüne kadar kapatma davaları, Balyoz girişimleri, bildiriler, Gezi olayları gibi millet iradesine yönelen çok sayıda tehditle karşı karşıya kalan AK Parti’nin ne zaman sıkıştıysa millete gittiğini, her seçimde milletin kazandığını anlatan Gül, “Türkiye’nin kaderi AK Parti’nin kaderiyle eşdeğer durumdadır artık. Bu seçimde de yine millet kazanacak” dedi.

ÇÖZÜM 30-40 KİŞİYLE YAPILABİLECEK BİRŞEY DEĞİL

HDP’nin “ikircikli bir siyaset izlediğini” öne süren Gül, “Demirtaş televizyonda saz çalarken, sahip olduğu yapı HÜDA-PAR’lıyı öldürüyor” dedi. Gül, HDP’nin Nişantaşı’nda dile getirdiği söylemlerle çantada keklik gördüğü dindar Kürt halkını kaybettiğini, oy tehditleriyle bunalan halkın HDP’de, “Kendi halkına silah doğrultan bir Kürt Ergenekonu” gördüğünü ifade etti. Gül, çözüm süreci için barajı aşması gerektiğini söyleyen HDP konusunda ise, “Çözüm süreci kararlılığı 30-40 milletvekili ile yapılabilecek bir şey değil. Öyle olsa bugüne kadar niye yapmadılar. Kürt halkını bunlarla kandıramazlar” diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?