USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'nin Atlanta kentinde ırkçılık karşıtı protesto

ABD'de bulunan Atlanta kentinde 3 farklı masaj salonuna düzenlenen ve çoğunluğu Asya kökenli 8 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırının ardından kentte düzenlenen ırkçılık karşıtı gösterilerde, “Asya kökenlilere yönelik nefreti durdurma” çağrısı yapıldı.

ABD'nin Atlanta kentinde ırkçılık karşıtı protesto
21-03-2021 02:46
Google News

ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde geçtiğimiz günlerde 3 farklı masaj salonuna düzenlenen ve çoğunluğu Asya kökenli 8 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırının yankıları devam ediyor. Saldırılarla sarsılan Atlanta'da ırkçılık karşıtı gösteri düzenlendi. Kent merkezinde toplanan yüzlerce protestocu, "Asya kökenlilere yönelik nefreti durdurma” çağrısında bulundu. Protestocuların, "Asyalılar virüs değildir" sloganı ise dikkat çekti.

Georgia Yasama Meclisi'ne seçilen ilk Vietnam asıllı Amerikalı Eyalet Temsilcisi Bee Nguyen, böyle bir trajedinin bir daha asla yaşanmaması için bazı önemli değişiklikler yapılması gerektiğini ifade etti.Asya kökenli Amerikalılara yönelik ayrımcılığın ülke genelinde artmasına tepki olarak hafta sonu Atlanta'nın yanı sıra New York ve Chicago'da da protestolar düzenlenmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?