USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB'den Yunanistan ve göçmenler çağrısı

Avrupa Birliği'nin İçişleri Komiseri Ylva Johansson, Birlik üyesi ülkeler arasındaki göçle mücadelede dayanışmanın önemli olduğunu belirtti.

AB'den Yunanistan ve göçmenler çağrısı
30-03-2021 13:46
Google News

Yunanistan'ın Midilli Adası'nı ziyaret eden ve burada Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis ile bir araya gelen Johansson, Türkiye'ye sığınma başvuruları kabul edilmeyen göçmenleri geri almaya devam etmesi çağrısında bulundu.

"BÜYÜK BASKI ALTINDALAR"

Adada gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan ve AB'nin göç politikalarındaki eksiklerine dikkati çeken Johansson, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa'da son altı yıldır gördüğümüz durum, Avrupalılaştırılmış bir göç politikasının olmaması ve bu, dış sınırlarımızdaki üye devletlerin büyük bir baskı altında olduğu. Özellikle de bazı adalar, Avrupa meselesi haline getirilememiş bir çözümün yokluğu nedeniyle büyük baskı altındalar."

"İNİSİYATİF ÇAĞRISI"

"Sabrın sınırları aştığını anlıyorum." diyen AB yetkilisi, Türkiye'nin de Midilli'deki yaklaşık 8 bin sığınmacı için inisiyatif alması gerektiğini kaydetti.

Ankara'nın geri dönüşleri kabul etmeye devam etmesi gerektiğini de belirten Johansson, "Ankara, AB-Türkiye anlaşmasının bu kısmını yaklaşık bir yıl önce askıya almıştı. Şimdi Türkiye'yi, Yunanistan'dan gelen göçmenlerin geri dönüşlerini acilen devam ettirmeye çağırıyorum.'' dedi.

BM'DEN YUNANİSTAN'A SUÇLAMA

Johansson'ın ziyareti, Yunanistan'ın ülkeye ulaşan göçmenleri sınır dışı etmekle suçlandığı bir ortamda gerçekleşti.

Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı (BMMYK), son aylarda sığınmacıların denizde ya da Yunanistan'a ulaştıktan hemen sonra Türkiye'ye geri itilme ya da denizde bırakılma gibi artan sayıda raporlar aldığını bildirdi.

Yunan yetkililer, kendilerine yöneltilen suçlamaları reddediyor.

AB İçişleri Komiseri Johansson, "Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı'nın raporundan ötürü çok endişeliyim. Gerçekten yakından incelenmesi gerektiğini düşündüğüm bazı özel durumlar var." sözleriyle Atina'nın tutumuna tepki gösterdi.

Ayrıca Johansson, "Yunan makamlarının iddia edilen geri itmeleri soruşturma konusunda daha fazlasını yapabileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

KAYNAK : Euronews
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?