USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'den Arakanlılara 180 milyon dolar yardım sözü

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Arakanlılara 180 milyon dolar henüz yardım yapacaklarını açıkladı.

ABD'den Arakanlılara 180 milyon dolar yardım sözü
23-09-2021 09:51
Google News
New York

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, BM 76. Genel Kurul Görüşmeleri kapsamında Arakanlıların (Rohingya) özelliğine bağlı planlı efdal seviyeli çevrimiçi toplantıda, Arakanlıların Myanmar'da derinlemesine seneler "işkence, atak ve kundaklamaya" sunulan kaldığını ve "öldürüldüğünü" söyledi.

Myanmar'da gücük ay ayındaki askeri darbenin peşi sıra Arakanlıların durumunun şimdi da kötüye gittiğini tamlayan Greenfield, Bangladeş'e mecmu 900 bin Arakanlının sığındığını anlatım etti.

Arakanlıların durumunun görmezden gelinemeyeceğini kail Greenfield, ABD'nin Arakanlılara kestirmece 180 milyon dolar şimdi yardım yapacağını, bu yardımın 158 milyon dolarının Bangladeş'teki Arakanlılara yardım düşüncesince kullanılacağını laflarına ekledi.

Arakanlı Müslümanlara budunsal temizlik

BM'ye göre, 25 Ağustos 2017'den sonraları Arakan'dan uzaklaşmak mecburiyetinde artan ve Bangladeş'e sığınan 700 binden çok sığınmacı bulunuyor. Kamplardaki sığınmacıların yarısını ise ayrıntılar oluşturuyor.

Uluslararası insanoğlu hakları kuruluşları, yayınladıkları peyk görüntüleriyle Arakan'da yüzlerce köyün namevcut edildiğini kanıtladı.

Arakanlıların topraklarına dönüşü düşüncesince Myanmar ve Bangladeş hükümetleri ortada imzalanan anlaşma, yerinden edilenlerin durumlarını belgelendirmeleri cins bulunmadığı düşüncesince pratikte işlevsiz kalıyor.

BM ve arsıulusal insanoğlu hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara müteveccih sertliği "etnik temizlik" yahut "soykırım" adına adlandırıyor.

Uluslararası iletişim araçları ve firmaların Arakan eyaletine girişini ağır miktarda kısıtlayan Myanmar hükümeti, bugüne derece Arakanlı Müslümanların art dönüşlerine bağlı verdiği lafları de adına getirmedi.

Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar ve insanoğlu hakları örgütleri, lazım tehlikesiz müstevi sağlanmadan bu şahısların Myanmar'a dönmelerinin, dünkü müşterek budunsal temizliğe sefer açacağı endişesini taşıyor.





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?