USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'deki Delta varyantı Kovid-19'un sonuç iri varyantı olabilir

Eski ABD İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) yöneticisi Dr. Scott Gottlieb, dünkü kimse koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantının akıbet şişman enfeksiyon dalgası olabileceğini söyledi.

ABD'deki Delta varyantı Kovid-19'un sonuç iri varyantı olabilir
23-09-2021 22:21
Google News
New York

FDA içerisinde 23 sene fariza karşıcı Dr. Scott Gottlieb, CNN kanalına meydana getirdiği açıklamada, Delta varyantının ülkenin akıbet şişman enfeksiyon dalgası olma potansiyeli taşıdığına ve Kovid-19'un dava meydana getirmeye bitmeme edebileceğine dikkati çekti.

Gottlieb, "Delta dalgası şok müşterek evolüsyon değildi. Başka müşterek varyant ile bulunan muafiyet delinmezse, Delta varyantı akıbet şişman enfeksiyon dalgası olacak fakat yayılmış müşterek riziko durumuna gelecek." ifadesini kullandı.

ABD'deki yetişkinlerin yüzdelik 76'sının minimum müşterek düze telkih olduğuna ayraç fail Gottlieb, "Vaka oranlarının düştüğünü ve intişar hızının yavaşlamaya başladığını kullanmak düşüncesince nüfusun tahminî yüzdelik 80 yahut 85 oranında aşılanmış olması gerekiyor." yorumunda bulundu.

Eski FDA yöneticisi, ilkin henüz ilgisiz havalar yaklaştıkça Delta varyantının tesirini sürdürebileceğini ve olaylarda çoğalma yaşanabileceğini vurguladı.

Grip olayları ile beraberce dolaşan Kovid-19 virüsünün hadise ve ölümleri henüz çok artırabileceğine yer veren Gottlieb, "Zorluk şu ki, doğrusu müşterek gribimiz var ve griple beraberce dolaşan Kovid-19 varsa, bu dü bulaşıcının illet olabileceği katılmış ahiret yolculuğu ve emraz topluluğun taşıyamayacağı derece çok olacak." açıklamada bulundu.

Gottlieb, ofislerin henüz az sözü geçen duruma getirilmesi ve kamusal bölgelerde en azından fahri yerine peçe takılmasının önemine aksan yaptı.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, güzeşte hafta çarşambadan itibaren ülkede gelişigüzel çağ averaj 130 binden çok acemi Kovid-19 olayı kaydedildi. Bu rakamın 14 Eylül'e kadarki devir diliminin temel alındığı 2021 makale yaban averajından (günlük 172 bin) ceninisakıt olsa da 2,5 ay esbak rakamların 11 katından henüz çok olduğuna ayraç edildi.

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanına göre, bugün bakımından ABD hastanelerinde 87 bine yaklaşan Kovid-19 hastası bulunuyor ve dünya genelinde yüzdelik 80 doluluk oranına erbap dip fonksiyon yataklarının 4'te bir tanesi Kovid-19 hastaları kabilinden karışma edilmiş durumda.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?