USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD, düşük gelirli ülkelere 500 milyon doz Pfizer Covid-19 aşısı bağışlayacak

Beyaz Saray güneş tacı virüs (Covid-19) zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin ortak "Covid-19 aşı deposu" olacağını ve evren genelinde düşük ve düşük-orta gelirli ülkelere affetmek düşüncesince 500 milyon doz Pfizer Covid-19 aşısı satın aldığını duyurdu.

ABD, düşük gelirli ülkelere 500 milyon doz Pfizer Covid-19 aşısı bağışlayacak
22-09-2021 21:56
Google News

Korona virüs (Covid-19) ile savaşım kapsamında evren genelinde döllenme kampanyalarına gayret kesmeden bitmeme ederken, ABD Başkanı Joe Biden'dan, düşük ve düşük-orta gelirli ülkelere aşı desteği geldi. Beyaz Saray güneş tacı virüs (Covid-19) zirvesinde Biden meydana getirdiği açıklamada, ABD'nin "Covid-19 aşı deposu" olabileceği sözünü tuttuğunu belirterek, "Salgını burada alt etmek düşüncesince rastgele yerde yenmemiz icap ettiğini de biliyoruz. 2. Dünya Savaşı esnasında demokrasinin kaynağı olduğumuz kabil ABD'nin Covid-19 aşılarının da kaynağı olacağına müteallik lakırtı verdim ve tutuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, duyurulan 500 milyon dozun üzerinde ABD'nin evren genelinde düşük ve düşük-orta gelirli ülkelere affeylemek düşüncesince ek 500 milyon doz Pfizer Covid-19 aşısı da satın aldığını tamlayan Başkan Biden, aşı dozlarının ise doğacak sene atıf edileceğini duyurdu. Biden, "Bu krizi gayrisıhhi tedbirlerle yada yolun ortası hırslarıyla çözmeyeceğiz. Büyümemiz gerekiyor ve hükümetler, hususi sektör, sivil polis polis toplum, liderler, hayırseverler şekilde üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu, rastgele şeyi havi birlikte krizdir" dedi.

Ayrıca sene esasen buyana ABD'de meri aşıların sayısını da açıklanan Biden, "20 Ocak'ta göreve başladığımda birlik şekilde aşılanmış 2 milyon ABD'liden, çağ 182 milyon ABD'liye ulaştığımız düşüncesince alım çalım duyuyorum. Fakat buradaki salgını alt etmek düşüncesince onu rastgele yerde yenmemiz icap ettiğini de biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Küresel şekilde aşılamaları bollatmak düşüncesince ABD ile Avrupa Birliği (AB) ortada birlikte Covid-19 aşı ortaklığının başlatıldığını tamlayan Biden, aşı dozlarının yönetimini ve evren çapında teslimatını müzaheret etmek namına 370 milyon dolar üstenme etti. Bunlara ek şekilde ABD'nin, "Covid-19 ölümlerini ve dolgun müvellidülhumuza desteği eliyle bulaştırmayı azaltmak, Covid-19 testlerini bırakmak ve esenlik sistemlerini güçlendirmek" düşüncesince kısaca 1,4 bilyon dolar sağladığının altını çizen Biden, 2022'nin önceki çeyreğinde ise 2. birlikte doruk önerdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?