USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

83 yaşındaki Mehmet dede hukuk fakültesinde okuyor

Adana'da 80 yaşındayken girdiği üniversite sınavının ardından kazandığı hukuk fakültesini 3 yıldır okuyan Mehmet Höcü, herkese okumanın yaşının olmadığını gösterdi. Höcü, mezun olduktan sonra avukatlık bürosu açıp yoksul vatandaşların davalarını gönüllü olarak

83 yaşındaki Mehmet dede hukuk fakültesinde okuyor
14-12-2020 14:16
Google News

5 çocuk, 2 torun sahibi Mehmet Höcü (83) hep okumak istediği hukuk fakültesi için 3 yıl önce üniversite sınavına girdi. Höcü, Türkiye'de puanı yetmediği için Kosova'da bulunan özel bir üniversitenin hukuk fakültesine kayıt oldu. Şu an 3. sınıfta okuyan yaşlı adam seneye üniversiteden mezun olmayı planlıyor. Höcü, mezun olduktan sonra merkez Seyhan ilçesinde satın aldığı iş yerinde avukatlık bürosu açıp maddi durumu iyi olmayan insanların davalarını gönüllü olarak üstlenmek istiyor.

"Yoksulların davalarını bedava savunacağım"

Okumanın yaşının olmadığını herkese gösteren Mehmet Höcü, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “3 sene önce sınava girdim. Şu anda Kosova'da hukuk fakültesinde okuyorum. İmkanlarımı seferber ederek okumaktayım. İnşallah burayı bitirip mezun olursam yoksulların davalarını ücretsiz savunacağım. Ben fakirliğin derdini bilirim. Oradaki insanların nasıl bir hayat yaşadığını biliyorum. İdealim hukukçu olmaktı inşallah Allah onu bize nasip edecek. İnşallah gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?