USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

5 bin lira bulamazsa karanlığa mahkum olacak

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Gaziantep’e gelen Suriyeli bir ailenin 12 yaşındaki oğulları Nezir Ali, 5 bin lira bulunamazsa gözlerini kaybedecek. Nezir Ali ile beraber 12 çocuğuna bakan Anne Naime Ahmed, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

5 bin lira bulamazsa karanlığa mahkum olacak
31-03-2016 09:58
Google News
3 yaşındayken babasını kaybetti, daha sonra Suriye’de doğup büyüdüğü evi yıkıldı. Yeni bir yaşam ümidiyle Gaziantep’e geldi, burada da görme yetisini kaybetmeye başladı. En büyük korkusu karanlığa mahkum olmak. Görme yetisini kaybetmemesi için 5 bin TL’ye ihtiyaç var. Yeni bir yaşam ümidiyle ülkelerinde yaşanansavaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyeli ailenin dramı devam ediyor. 3 yaşındayken babasını kaybeden Nezir Ali, Suriye’deki i iç savaştan kaçıp 1,5 yıl önce ailesiyle Gaziantep’e yerleşti. Gaziantep’e geldikten sonra gözlerinden rahatsızlanan Nezir Ali, bundan 3 ay önce ameliyat oldu. Ameliyatın ardından, Ali Nezir’in gözlerindeki rahatsızlık geçici olarak durdu. Ancak, Görme yetisini kaybetmemesi için ikinci bir defa ameliyat olması gereken Nezir Ali, maddi imkânsızlıklardan dolayı ameliyat olamıyor.


ANNENİN FERYADI



12 çocuğu ile Gaziantep’te yaşam mücadelesi veren Anne Naime Ahmed, oğluna uzanacak yardım elini bekliyor. Oğlunun gözleri önünde eridiğini kaydeden anne, “ Ne olur oğlumu karanlığa mahkûm etmeyin” diye feryat ediyor. Hayırseverlerin yardımını beklediklerini ifade eden anne Naime Ahmed, “Biz Suriye’de savaştan kaçtık. Çocuğum çok rahatsız. Hastaneye gittik bize ameliyat dediler. Elimdeki bütün parayı ameliyat için verdim. Oğlumun rahatsızlığının durdurulduğu söylendi. Daha önce yüzde 30 gören Nezir, şimdi yüzde 10 görüyor. İkinci ameliyat olmazsa gözleri hiç görmeyecek. İkinci ameliyat için imkanımız yok. Evimiz kira. Koca yok. Çocuklar 50-60 lira haftalık ile çalışıyor. O da anca kiraya yetiyor” dedi.


YARDIM BEKLİYORLAR



Ameliyat olmazsa oğlunun karanlığa mahkum olacağını kaydeden anne Naime Ahmed, “Ameliyat olmazsa gözleri kör olacak. Biz hayırseverlerden yardım istiyoruz. Doktorların eğer ameliyat olmazsa çocuğumun kör olma durumu çok yüksek diyor. Ben çocuğumun kör olmasını istemiyorum. Kimseden para istemiyoruz sadece ameliyat masrafımızı karşılasınlar yeter. Veya devlet çocuğuma sahip çıkıp, tedavisini üstlensin. ” şeklinde konuştu. En büyük korkusunun gözlerini kaybetmek olduğunu söyleyen 12 yaşındaki Nezir Ali, “gözlerimi kaybetmek istemiyorum. Çocuklar gibi top oynamak, okula gitmek istiyorum. Gözlerim kör olursa top oynayamam, okula gidemem. Karanlıktan çok korkuyorum. Ameliyat olup eskisi gibi görmek istiyorum. Ne olur bana yardım edin” diye konuştu.

Mehmet Torun, PUSULA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?