USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

40 kiloyla başladı bu yıl hedefi 15 ton

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 3 yıl önce 40 kilogram Cennet elmasını kurutup pazarda satmaya başlayarak iş hayatına atılan kadın girişimci Melek Yılmaz, kurduğu serada hem kendi işinin sahibi oldu hem de çok sayıda kadına da istihdam oluşturdu. Genç kadın bu sene 15 ton Cennet

40 kiloyla başladı bu yıl hedefi 15 ton
11-11-2020 18:31
Google News

Manisa’nın Alaşehir ilçesi Kavaklıdere Mahallesinde oturan kadın girişimci 2 çocuk annesi olan 35 yaşındaki Melek Yılmaz, evinin balkonunda kuruttuğu 40 kilogram cennet elmasını pazarda satarak başladığı iş hayatında bugün siparişlere yetişemez oldu. 2019 yılında 8 ton kuru cennet elması pazarlayan, Melek Yılmaz’ın bu yıl ki hedefi ise 15 ton.

’"

Halk arasında tazesi cennet elması, kurusu cennet hurması olarak adlandırılan, cennet hurmasının pazar payı her yıl artıyor. Melek Yılmaz, eşi Hüseyin Yılmaz ile birlikte 2 yıl önce başladıkları cennet elması kurusu ticaretinde talepleri karşılamakta zorlanıyorlar. İlk kez balkonda 40 kilogram ile başladıkları ticaret payını geçen yıl 8 ton olarak gerçekleştiren Yılmaz ailesinin bu yılki hedefleri ise 15 ton. Geçen yıl kurdukları 500 metrekarelik serada kurutulan cennet elmaları İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok ilinden talep görüyor. Alaşehirli üreticiler, cennet elmasının taze olarak satılmasında umduklarını bulamayınca, ellerinde kalan ürünlerini kurutarak da satmaya başladı. Kurusu Türk kahvesinin yanında ikram edilmeye başlanan ve Trabzon hurması olarak da anılan meyveye ve kurusuna ilgi iç piyasada her geçen gün artıyor. Yaş olarak 4- 5 TL arasında değişen fiyatlarla satılırken, kurusu ortalama 40 TL arasında alıcı buluyor. Üretici mahsulünü yaş yerine daha çok kurutarak satmayı tercih ederken, 6 kilo yaş meyveden 1 kilo kuru cennet hurması elde ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?