USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

3 yaşında ilk kez duydu hemen annesine sarıldı

Suriye'deki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan çiftin duyma engelli olarak dünyaya gelen 3 yaşındaki çocukları, ameliyatla takılan cihazın sayesinde duyma yetisine kavuştu. Doğduğundan beri ilk kez annesinin sesini duyan minik çocuğun ilk tepkisi ise annesine sarılmak oldu.

3 yaşında ilk kez duydu hemen annesine sarıldı
24-10-2022 15:39
Google News

2014 yılında ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Salahaldın Alomar (37), 2018 yılında Hanadi Halabiye ile evlendi. Çiftin 2019 yılında İzmir'de dünyaya gelen çocukları Aslan Alomar'a yapılan yenidoğan işitme testinde minik çocuğun duyma engelli olduğu öğrenildi. Temin edilen işitme cihazının minik çocuğa faydası olmayınca ameliyat olmasına karar verildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. İbrahim Çukurova ve Doç Dr. İlker Burak Arslan tarafından ameliyat edilen 3 yaşındaki çocuğun kafatasına işitme cihazı yerleştirildi. Ameliyat yaralarının iyileşmesinin ardından ise Aslan Alomar'ın doğduğundan beri ilk kez duymasını sağlayacak dış işitme cihazı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İşitme Değerlendirme Merkezinde (ÇİDEM) takıldı.

Ali Gözeten - Sinan Yeniçeri

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?