USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

2 BİLE TEHLİKEDE

Eski Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, CHP’nin olası bir seçimde Gaziantep’te de ön seçim yapması gerektiğini söyledi. Yılmaz, “ Gaziantep’te ön seçim yapılmaz, Merkez yoklama ile aday listesi belirlenirse, CHP Gaziantep’ten 2 milletvekili dahi çıkaramaz

2 BİLE TEHLİKEDE
22-08-2015 12:35
Google News
Eski Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, CHP’nin olası bir seçimde Gaziantep’te de ön seçim yapması gerektiğini söyledi. Yılmaz, “ Gaziantep’te ön seçim yapılmaz, Merkez yoklama ile aday listesi belirlenirse, CHP Gaziantep’ten 2 milletvekili dahi çıkaramaz. 7 Haziran seçimlerinde Gaziantep’te ön seçim yapılmaması bize 3 milletvekiline mal oldu” dedi.

21 yıl boyunca milletvekilliği yaptığını bu süre zarfı içerisinde Ankara’daki evinde 17 bin yatılı insanı evinde misafir ettiğini söyleyen Yılmaz, “17 bin insanı evimde misafir ettim. 9 bin 800 kişiyi hastanelerde tedavi ettirdim. 40 bin işçiye bakanlık dönemimde kadro verdim. Bu benim için büyük bir şereftir” ifadelerini kullandı.

ÖLENE KADAR ADAYIM

Olası bir seçimde yeniden milletvekili aday adayı olacağının sinyalini veren Eski Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, kendisini enerjik hissettiği sürece her seçimde aday olacağını kaydetti. Enerjisi kaybetmemesi durumunda ölene kadar aday olacağını söyleyen Yılmaz, “ Yeter artık! Diye bir şeye yok. Milletvekilliği zengin olma yeri değil. Milletvekilliği hakkıyla yapıldığı zaman çile çekme makamıdır. Ben 21 yıl milletvekilliği yaptım. Bir kuruş para biriktiremedim. Aldığım maaşın üçte ikisini seçmene üçte birini de ailem ve geçimim için kullandım. Hala ben ve çocuklarım kirada oturuyor. Kayınbabamdan kalma arazilerimler bunları da ispatlarım” şeklinde konuştu.

BU TABLODAN UTANIYORUM

CHP Gaziantep eski milletvekili ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Yılmaz, Gaziantep’te ön seçim istedi. CHP Gaziantep İl Başkanlığında gazetecilerle bir araya gelen Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinde Gaziantep’te ön seçim yapılmamasının en az 3 milletvekiline mal olduğunu savundu.  Yılmaz, " Eskiye baktığımız da 8 milletvekilinden 5’ini alıyorduk. Şimdi ise 12’de 2 çıkartıyoruz, utanıyorum bu tablodan. Bizim Gaziantep’te en az 5 milletvekili çıkarmamız gerekiyordu. Bana sorarsanız bir milletvekilimizi HDP’ye, birini MHP’ye, birini de AKP’ye kaptırmış olduk. Benim aday gösterilmem ya da gösterilmemem mesele değil elbette ancak bir sonraki seçimde bu kentte bir ön seçimin yapılması ve gençlerin, tecrübeli siyasetçi ve kadınların listede yer alması gerekiyor. CHP Gaziantep’te 5’e oynayan parti iken 2’ye düştü. Ve şehirde 3. Parti konumunda bu bize yakışmıyor” diye konuştu.

YILMAZ 21 YILDA NE YAPTI?

20 yılın üzerinde milletvekilliği geçmişinin olduğunu anımsatan Yılmaz, milletvekilliğinden aldığı maaşın her zaman üçte ikisini seçmene harcadığını savundu. 21 yıl boyunca milletvekilliği yaptığını bu süre zarfı içerisinde Ankara’daki evinde 17 bin yatılı insanı evinde misafir ettiğini söyleyen Yılmaz, “17 bin insanı evimde misafir ettim. 9 bin 800 kişiyi hastanelerde tedavi ettirdim. 40 bin işçiye bakanlık dönemimde kadro verdim. Bu benim için büyük bir şereftir. Türkiye’nin en ücra bölgesine hizmet götürdüm. Durmadan çalıştım. Çalışmaktan bıkmadım. Kendimi hala enerji dolu hissediyorum. Bundan dolayı artık yeter diyenlere kızıyorum” dedi.

Şu anda gündemin yoğun olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Biz bu ortamda nasıl Doğu ve Güneydoğu’ya gidip seçim mitingi yapacağız bilemiyorum. AK Parti bu seçimde baraj altında kalması için, bütün yoğunluğu Selahattin Demirtaş’a ve HDP’ye verecek. Ama Demirtaş’a gücü yeter mi bilmiyorum. ” dedi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?