USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

12 yaşındaki kalp hastası, açık kalp ameliyatı ile şifa buldu

Çarpıntı, nefes darlığı ve çabuk yorulma yakınmaları ile Gaziantep Medical Park Hastanesi Kalp Damar Cerrahi kliniğine başvuran 12 yaşında kız hasta yapılan kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

12 yaşındaki kalp hastası, açık kalp ameliyatı ile şifa buldu
18-11-2015 17:39
Google News
Gaziantep medikal Park Hastanesi Kalp damar cerrahi Kliniği’ne çarpıntı, nefes darlığı ve çabuk yorulma şikayeti ile müracaat eden 12 yaşındaki ismi açıklanmayan hasta, Çocuk Kardiyoloji Kliniğinde gerekli tetkikleri yapıldı. Ardından hastada kalıtsal olan sağ kalp ile akciğer arasındaki damarda (pulmoner arter + pulmoner kapak) darlık tespit edildi. Balon tedavisi uygun olmadığı için cerrahi tedavi önerilen hasta ile yakınlarının onayı ile Kalp Damar Cerrahi Kliniği’ne yatırıldı. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ameliyata alınan hastaya açık kalp cerrahi yöntemleri ile yama kullanılarak (perikard) darlık giderildi. Yoğun bakımda 1 gün, serviste 4 gün takip edilen hasta şifa bulunca taburcu edildi.

Hastanın ameliyatı Gaziantep Medical Park Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde Prof. Dr. Birol Yamak, Yrd. Doç. Dr.Mustafa Bilge Erdoğan ve Op. Dr. Özerdem Özçalışkan’dan oluşan Kalp Cerrahisi ekibi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?