USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

1 yılda 75 bin iş yeri denetlendi

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2017 yılı içerisinde 75 bin 956 iş yerini denetleyerek, çok sayıda tarihi geçmiş gıda maddesi ve niteliği bozulmuş ürünlere tüketime sunulmadan el koydu. Ekipler ayrıca duygu sömürüsü yapan dilencilere göz açtırmadı ve ilçede 397 dilenci operasyonu yaparak dilencileri yakaladı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “2018 yılı içerisinde gıda denetimlerinde etkili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

1 yılda 75 bin iş yeri denetlendi
28-02-2018 09:47
Google News
Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ‘Şehitkamil’in Huzur ve Mutluluğu İçin 7 Gün 24 Saat Kesintisiz Hizmet’ sloganıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında bir çok işyerine ceza yazdı ve ihtarda bulundu. Zabıta Müdürlüğü; ilçe halkının sağlık, huzur ve mutluluğu için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli ekipler, 2017 yılı içerisinde toplam 75 bin 956 işyerini denetledi. Denetlenen işyerlerinden bir çoğu uyarıldı, binlercesine tutanak tutuldu ve kurallara uymayan işyeri de kapatıldı.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu 2017 yılı zabıta denetimlerinin değerlendirmesini yaparak yeni yılda aynı hassasiyetle halk sağlığını korumaya devam edeceklerini söyledi. Hiçbir hizmetin insan sağlığından daha önemli olmadığını belirten Başkan Fadıloğlu, “Göreve geldiğimiz günden beri ilk önceliğimiz yaşamsal alandaki sorunları çözmek oldu. Bu çerçevede önemli bir sorun olarak tespit ettiğimiz gıda denetimlerini son derece hassas ve titiz bir şekilde yaptık. Ancak bu konuda vatandaşlarımızın da son derece dikkatli olması gerekiyor. Alış-veriş yaparken mutlaka son kullanma tarihine bakılması kendi sağlımız için önemlidir. Bu konudaki ihbarları ekiplerimiz gününde değerlendiriyor. Sağduyulu vatandaşlarımızın da desteği ile 2018 yılı içerisinde gıda denetimlerinde etkili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

ŞİKÂYETLERE HEMEN MÜDAHALE EDİLİYOR

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki araçlara takip sistemi kuruldu. Tüm araçların takip sistemi, Zabıta Müdürlüğü’nde kurulan ekrandan görüntüleniyor ve takip ediliyor. Böylelikle şikayetlere daha hızlı ulaşılması ve sonuçlandırılması sağlanmış oluyor. ‘Vatandaşın Memnuniyeti’ projesi kapsamında şikayetler takip edilerek vatandaşın şikayetçi olduğu konu hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Tüm şikayetçilere, görevlendirilen personel tarafından geri dönüşüm sağlanarak şikayetin sonuçlanıp sonuçlandırılmadığı kontrol ediliyor.

DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRILMIYOR

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halkın huzur ve refahı için ilçe genelindeki camilerde Cuma günleri dilenci ve seyyar satıcılara yönelik önlemler alıyor. Zabıta ekipleri, dilencilere ve seyyar satıcılara yönelik şikayetin yoğun olduğu bölgeler için özel ekip kurarak, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ile irtibatlı çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Şehitkamil’de zabıta ekipleri 397 dilenciye operasyon yaparak dilencileri Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne teslim etti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?