Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilgili kurumların alan üzerindeki planlamaları merakla beklenirken, vatandaşlar ve bölge esnafı arasında "cami" ve "hastane" projeleri üzerinden farklı beklentiler dile getiriliyor. Bölge esnafları Cuma namazlarında zorlandıklarını ve camiye ihtiyaç olunduğunu da dile getirdi. Esnaflar camiye daha çok ihtiyaç olunduğunu belirtti.

Cami İddiası ve Destekleyen Görüşler
Şehir merkezindeki bu stratejik alana büyük bir cami kompleksi inşa edileceği söylentisi halk arasında geniş yankı uyandırırken, bu fikre sıcak bakan bir vatandaş durumu şu şekilde dile getirdi:
“Cami olursa çok güzel olur yerinde olur. Buranında bir camiye ihtiyacı var”
https://youtube.com/shorts/ERg1MTP4bN8?feature=share
Sağlık Hizmetine Erişim ve Halkın Beklentisi
Hastanenin bölgeden kaldırılmasının ulaşım ve ekonomik zorluklar yarattığını savunan bir diğer kesim ise alanın yeniden sağlık tesisi olması gerektiğini vurguluyor. Bu görüşü savunan bir vatandaş, düşüncelerini şu sözlerle aktardı:
“Burayı hastane yapsalar çok daha iyi en azından topluma yakın insanlarımız rezil olmaz yani. Bazılarımızın cebinde parası olmuyor zor durumda kalıyor onun için dr. Ersin hastanesi olarak iyi olur yani. Milletimiz için halkımız için güzel olur”

Esnafın Ekonomik Kaygıları ve Çözüm Arayışı
Hastanenin yıkılmasıyla birlikte işlerinin durma noktasına geldiğini ve yüksek kiralar altında ezildiklerini belirten bölge esnafı, hastane projesinin ekonomik canlılık için şart olduğunu ifade ediyor. Bölgede faaliyet gösteren bir esnaf, yaşadıkları süreci ve beklentilerini şu ifadelerle özetledi:
“ Bana göre mantıksız bunun yerine cami düşünmesi tamam her yerde cami olmalı ama hastane mutlaka olmalı yani hastanenin burada yıkılması buradaki bütün çevredeki esnafları tamamen öldürmüş durumda yani bizim tek dayanağımız açıkçası söyleyeyim Suriyeliler. Hastane yerine hastane olacak diye duyduk camiyi duymadım da eski binası yeniden tadilata girecekmiş yeniden hastane olarak faaliyete geçecekmiş. Yani hastane olsa bence daha mantıklı olur hem en azından çevredeki insanlara bi faydası olur yani özellikle esnafa faydası olur. Çünkü bu çevredeki esnaflar tamamen ölü ve bu dükkan şu an 10 metrelik bir dükkandayım 20 bin tl kira ödüyorum. 20 bin kira ne demek benim günlük kazancım değil o kadar gerçekten yani buranın esnafı tamamen böyle kiraları çok yüksek ben bu dükkan belediyenin olmasına rağmen çok yüksek. Geçen yıl 6 bin 800 ödüyordum şu an 20 bin ödüyorum ödemesinde de gerçekten çok zorluk çekiyorum benim diyeceğim bunlar”

Bölgedeki Duyumlar ve Belirsizlik
Arazinin geleceğine dair resmî bir açıklama yapılmaması, vatandaşlar arasında farklı duyumların yayılmasına neden oluyor. Bölgedeki sağlık paydaşlarının beklentisine değinen bir diğer vatandaş şu bilgiyi paylaştı:
“ Çevredeki eczanelere sorduk şehir hastanesinin oraya taşınmıyor musunuz dedik buraya hastane yapılacak onun için bekliyoruz dedi cami yapılacağını duymadık”
Belirsizliğin sürdüğü bölgede bir diğer esnaf ise projeye dair duyduklarını şu sözlerle ifade etti:
“ Cami yapılacağını duyduk ama ne zaman yapılır ne zaman yapılmaz kesin bir şey bilmiyoruz”
Gaziantep’in merkezindeki bu dev arazinin; ibadet alanı mı, sağlık merkezi mi yoksa sosyal bir alan mı olacağı, yetkililerden gelecek resmî açıklama ile netlik kazanacak.





