USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İMAR UYGULAMALARI VE ŞEHİR YAŞAMI

İMAR UYGULAMALARI VE ŞEHİR YAŞAMI
29-09-2022

Yerel yönetimler memleketin cazibesini arttırmaları lazım. Çarpık yapılaşma, trafik, sosyal yaşam şehirlerin kâbusu oldu…

Büyümekte olan şehir ve bu şehir içinde yaşayan insanlar için yeni sorunlar türedi. Eğitim, hırsızlık, fuhuş ve trafik gibi…

Bir şehir, imar planları üzerinde daima oynanır muktedirlere, eş dosta ve zenginlere rant sağlanırsa daha sonra gelen belediyelerde buna devam eder. Böylelikle şehirde yaşam kültürü zorlaşır. Dolayısıyla bir kenti imar planları üzerinde oynayarak tasarlamaktan daha fazla, onu gelişim süreci içinde sağlıklı ve sağlam biçimde yönetebilmeyi bilmek önemlidir.

Şehrin kalkınmasını sağlayamayan yetkili güçler, şehrin ekonomisi yerine kendi makam ve ikbal beklentileriyle, kentsel kozmetiğe (Makyaj) yatırım yapan yerel yöneticilerin eseridir şimdiki şehir yaşamı.

Belediyelerde İmar ve irfan olmalı. İmar yani fiziki yapının şekillenmesi, irfan sosyal kültürel belediyeciliktir. Derinlemesine analiz edip projeler düşünülmelidir. Bu şehri, siz imkân ve fırsatlar açısından analiz etmediğiniz zaman işte kış geliyor her yağan yağmurda milleti perişan edersiniz…

Aslında şehrin geleceğinin önceden düşünülmesi şehir planlaması yapılması gereken bir sistemdir. İl ve ilçelerde bir arsacılık sektörü yaratıldı ve gittikçe şehir hayatı bir imkansızlık bataklığına gömülüyor. Önlem alınmazsa sıkıntı artarak büyüyecektir yazık bu memleket hepimizin.

İl ve ilçelerde arsa tahsislerinin ve imar uygulamalarının incelenmesi lazım. İmar rantı denilen haksız kazançtan kimler faydalanmış. Sıkıştıkça büyüyen kremalı imar rantı pastasının büyümesine seyirci kalınmamalı. İmar uygulamaları yeri geldiğinde incelenmelidir.

Ve para uğruna, Rant uğruna güzelim memleketim yok oluyor...Etrafınıza bir bakının gerçekten var mı, yok mu?

Neler mi aslında o kadar şey yok ki..

Mahalle yok, bakkal yok, selamınızı alacak esnaf yok, yaptığı reçelden bir tabak da size uzatan komşu yok…

Ruhumuza iyi gelecek ne varsa, şehrin çoğu cadde ve sokaklarında yok artık.

Sığınaklarımıza tıkış tıkış tıkılıp, robotik ve mekanik bir şekilde giriş, çıkış yapmamız, poker surat ortalıkta dolaşmamız için elinden geleni arkasına koymayan bir zihniyet.

Sadece arsalara AVM’lere ve apartmanlara odaklanmış güruh.

Okul yapmaya, park yapmaya alan yok…

Birde spor alanları söyleyecek o kadar şey var ki...

Ya kentin adı ile anılan spor kulüpleri onlarda da zaten ha var, ha yok.

Güzel olan başka bir şey varsa onu da yok edin ki geriye bir şey kalmasın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR