USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GAZİANTEP İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE HER ZAMAN DEĞİŞİM OLUR

GAZİANTEP İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE HER ZAMAN DEĞİŞİM OLUR
16-11-2022

Gaziantep Sağlık il müdürlüğü atamalarına biraz alıştık galiba.

Sık sık il müdürü değişmesi Gaziantep’in sağlık sisteminde sağlıksız olmasını doğuruyor.

Genelde hep şunu derim; Gaziantep'te bir işin içinden yetişen, her kademesinde görev yapan işe ve bölgeye son derece hâkim kişiler varken, belirleyicinin kişisel yaklaşımları ile memlekete yabancı, memleketle alakası olmayan birileri tepeden inme işin başına gelirse her zaman karışıklık olması normal.

Sağlık il müdürü Umut Tiryaki'nin sağlık müdürlüğünden alınması özsel bir branş hastanesinin iki gün kapanması ile ilgili sanırım. Kapanma işlemini gerçekleştiren daire amiri daha önce alındı, müdürün de sözleşmesinin bitmesi beklendi öyle düşünüyorum

Her zaman söylerim; Gaziantep’te tepeden inme gelen bürokratların bazıları imtiyazlı olsa da karışıklık her zaman vardır.

Ve çoğu zaman tepeden inme kişi ve ithal adaylarla rehin edildi kentler. Her şey önemlidir ama sağlık daha önemlidir.

Akşam düşünüp sabah değiştirilmez. Değiştirilmemeli.

Gaziantep milletvekilleri sağlık müdürü atamasında etkisiz kalıyorlar ve bakan genelde yabancı müdür atıyor bir çok müdürlüklerde olduğu gibi.

Tepeden gelen kişilerin iyi niyetleri olabilir. Âmâ memlekete yabancı, memleketle alakası olmamaları nedeniyle Gaziantep'te projeleri  hayata geçirmeleri hayli zor..

Pek proje yapamıyor, denetlemiyor ve etliye sütlüye karışmıyorlar.

Yani sözün özü Gaziantep sağlık il müdürlüğünde her zaman değişim olur. .

Ama vatandaş sağlıkta daha fazla zaman kaybetmeden liyakatli yöneticiler görmek istiyor.

Vatandaş, siyasetten mevcudun ötesinde daha iyi bir eğitimi, daha etkin bir sağlığı ve daha güvenlikli bir Gaziantep'i talep ediyor.

Hiç bir zaman kibrin, kendini beğenmişliğin, tepeden inmeciliğin, ayar vericiliğin, gösterişin, halk arasında karşılığı ve itibarı yoktur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR