USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİZDE SİYASET VE SİYASETÇİLER GÜVEN VERMİYOR

BİZDE SİYASET VE SİYASETÇİLER GÜVEN VERMİYOR
24-10-2022

Vatandaş yozlaşmış siyasetten, siyasetçiden, yanlışlardan çifte standart uygulamalardan, koltuk sevdalılarından, memlekette mühim şahısların ziyaret paylaşımlarından bıktı. Memleketin siyasetçileri havanda su dövüyor. Zaten bilinenlerle orta sahada top çevirip vakit geçirip gaz almalara devam ediyorlar. İndra gandi siyaseti bitmeli. Eskiden siyasette en temel ölçüt güven ve başarı idi. Şimdilerde siyaset menfaat kıstası üzerine şekilleniyor. Halk nezdinde dürüst olmak, ahlaklı görünmek ve güven duyulmak artık başlı başına siyasi bir değer haline gelmiştir.

Vatandaşın gözünde, aynı ve belli kişilerin daha fazla siyasetin içinde bulunması da ayrıca siyasette başka adam yok mu güvensizliğini getirmiştir. Kurumlarda adı yüzdelikçiye çıkanlar, milletvekilliği yapıp memlekete bir şey veremeyenler artık siyasetten el etek çekmeli.

2 veya 3 dönem milletvekilliği yapan tekrar aday gösterilmemeli. Milletvekilliği bittikten sonra belediye başkanlığı veya başka bir kurumda görev yapmamalı, Belediye başkanları Milletvekili adayı olarak gösterilmemeli. Sosyal devletin önemli özelliklerinden biri de, kişilerin yeteneklerine göre fırsat eşitliği anlayışının uygulanabilir olması değil midir? Neden hep aynı kişiler her yerde. Başka adam mı yok diyerek hem yerel, hem genel siyasette güvensizlik duygusunu pekiştiriyoruz. Bu yüzden siyaset artık çözüm üretemiyor çözümsüzlük de sorunları büyütüyor. Bizdeki siyaset sadece gündem oluşturmaya çalışılan kısır bir siyaset. Yani siyaset imar etmiyor viran ediyor. Yerelde ve genelde bu hep böyle.

Umut nerededir bilinmez ama siyaset boğazına kadar pisliğe bulaşmış. Ve üstelik hiç kimse bu pisliği, kokuşmuşluğu üzerine almıyor.

Artık siyaset, vatandaşın gözündeki kirli bir perdeden başka bir şey değil. Bu kötü siyaset temizlenmeden memleket iflah olmaz. Tüm bunlar yetmezmiş gibi her gün millete omurga dersi veren omurgasızlar var siyaset arenasında

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR