Özel Haber

Varil Çorba'dan Teknoloji Hamlesi

Varil Çorba, Gaziantep Üniversitesi'nin elektrikli araç takımına Platin sponsor oldu.

Varil Çorba'dan Teknoloji Hamlesi
15-04-2023 12:25
20-04-2023 12:10
GAZİANTEP

Gaziantep üniversitesi mühendislik fakültesi bünyesinde kurulan Zeugma elektrikli araç takımının TEKNOFEST 2023 elektrikli araç yarışmasına katılmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Takımın en büyük destekçilerinden biride Gaziantep’in sevilen restoran zinciri Varil Çorba oldu.

Varil Çorbanın yönetim kurulu başkanı Ahmet Şahin yaptığı açıklamada, "Varil çorba bir lokantacılık örneği olmaktan ziyade bir girişimcilik örneğidir. Bizler mühendislik eğitimi almış girişimcileriz. Kendi girişimlerimizde de daima çağı yakalamaya çalışıyoruz. Bununla birlikte başta teknoloji olmak üzere çevremizde girişimciliği yakından takip ediyoruz. Bu proje de günümüzün en önemli girişimci başlıklarından bir tanesi. Bizler şehrimizde yürütülen bu projeye kayıtsız kalamazdık, ana sponsorluğu üstlenerek destek oluyoruz. " dedi.

Takım başkanı Mehmet Reşvan ise bu projenin tamamının milli ve yerli olduğunun altını çizerek, “Zeugma Elektrikli Araç Takımı 2019 yılında kurulmuş olup ilk yıldan itibaren verimlilik yarışlarında finale çıkmaya hak kazandı. Bu yıl birincilikle taçlandırarak üniversitemizin ve Gazi şehrimizin ismini daha yükseklere çıkarmayı hedefliyoruz. Takımımızın tamamı mühendislik fakültesi öğrencilerinden oluşup yaklaşık 3 aylık bir süreçte araç son haline kavuşturduk. Araç, 200 km menzile sahip olup 100km/15TL tüketim harcamakta. Varil Çorbanın desteği bizim için çok önemli ve değerli. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Varil Çorba, 2016 yılında Gaziantep de kurulan ve günün her saati taze çorba sunan  bir zincir restoran. Şu anda 6 şubesi bulunan Varil Çorba, ayrıca etli yemekler, mezeler ve sütlü tatlılarda sunuyor.

Zeugma elektrikli araç takımı ise 2019 yılında Gaziantep üniversitesi mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından kurulan bir takım. Takımın amacı elektrikli araç üretimi konusunda bilgi ve deneyim kazanmak bu alanda araştırma ve geliştirme yapmak ve ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR