Gündem

Gaziantep Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi

Gaziantep Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi, Gaziantep Üniversitesi Turizm Uygulama Otelinde sektörel değerlendirme ve istişare toplantısında sigorta acenteleri meslek mensuplarıyla bir araya geldi. 

Gaziantep Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi
23-06-2023 12:55
23-06-2023 13:05
GAZİANTEP
Gaziantep Ticaret Odası'na bağlı Gaziantep Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi sigorta acentelerinin meslek mensuplarıyla bir araya gelerek sektörel değerlendirme ve istişare toplantısında sektör sıkıntılarını konuştu. Gerçekleştirilen toplantıda birçok sigorta acentesi sahibi söz alarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. 
Toplantıda konuşan Gaziantep Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Ökkeş Gün, “Toplantımıza katılım sağlayan kıymetli acentelerimize, üniversitemizin kıymetli bölüm başkanları ve akademisyenlere teşekkür ediyorum. Bu toplantının ana fikirlerinden biri de sektörümüzün son dönemde yaşamış olduğu sorunları dile getirerek bunların çözümleriyle ilgili tespitler yapıp bunu ilgili mercilere, yetkili kurumlara iletmekti. Yakın dönemde yaşamış olduğumuz asrın felaketi olan depremde sigortanın önemi ve sigortalana bilirliğin ne kadar ehemmiyet verildiğini bizler de fark etmiş olduk, vatandaşlarımız da fark etmiş oldu, Avrupa'ya nispeten Türkiye'deki sigortalana bilirlik oranı yüzde 1 buçuk seviyesinde. Avrupa'da bu oran yüzde 35-40 arasında. Türkiye'de bu bilinci arttırabilmek adına meslek mensuplarımızın daha bilinçli ve bu ürünleri daha iyi tanıyarak vatandaşlarımıza anlatması gerekiyor. Vatandaşlarımızın da bu ürünleri alırken kendilerini ne kadar güvenceye alacaklarını bilmeleri gerekiyor. Sigorta ihtiyaç halinde alınan bir ürün değildir. Sigorta, risk ortaya çıkmadan önce alınacak bir üründür. Ondan dolayı başta aldığımızda bize gereksiz pahalı bir ürün gibi gelse de bir hastalık başımıza geldiğinde sağlık sigortasının ne kadar önemli olduğunu, doğal afetlerde konut ve deprem sigortasının ne kadar önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu yüzden meslek mensuplarımızın da daha eğitimli daha donanımlı ve daha bilinçli bir şekilde sahada vatandaşlarımıza bu olayı anlatması, değişimi ve gelişimin ana kriterlerindendir” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR