Gündem

GAÜN’de 'Gençlerin Dilinden Erbakan' anma programı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Necmettin Erbakan Düşünce Topluluğu, Fatih Yetiştiren Anneler Topluluğu ile Bir Dünya Gençlik Topluluğu tarafından 23. T.C. Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 13. yılı kapsamında 'Gençlerin Dilinden Erbakan' anma programı düzenlendi.

GAÜN’de 'Gençlerin Dilinden Erbakan' anma programı
28-02-2024 11:49
28-02-2024 11:51
GAZİANTEP

Anma programının moderatörlüğünü yapan GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbaş, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın son yüzyılda Türkiye’de siyonizme karşı mücadele eden öncü insanlardan biri olduğunu belirterek, bugün Gazze’de soykırım gerçekleştiren, katliam yapan siyonizme karşı zamanında Necmettin Erbakan’ın büyük bir mücadele verdiğini ifade etti.

Anma programında GAÜN Göç Enstitüsü Yüksek Lisans öğrencisi Burak Alp Doğan, GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Mustafa Terlemez, GAÜN Makina Mühendisliği Öğrencisi Mehmet Fatih Kaya konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın eğitim hayatına dair bilgiler veren GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Mustafa Terlemez, Erbakan'ın mühendislik alanında eğitim aldığını ve Almanya'da teknik eğitimine devam ettiğini söyledi. Erbakan'ın teknik bilgiyle mücehhez bir siyasetçi olarak ön plana çıktığını ve bu bilgi birikiminin siyasi kariyerindeki adımlarını şekillendirdiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın siyasi yönünü değerlendiren GAÜN Göç Enstitüsü Yüksek Lisans öğrencisi Burak Alp Doğan, “Necmettin Erbakan, siyasetteki tutarlı duruşu ve vizyoner yaklaşımıyla Türk siyasi hayatında önemli bir figür olmuştur. Onun siyasi mirası, bugün hala Türk siyasetine yön vermektedir" diye konuştu.

GAÜN Makina Mühendisliği Öğrencisi Mehmet Fatih Kaya ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın bilimsel yönünü ele alarak, mühendislik alanındaki çalışmalarını ve akademik katkılarını değerlendirdi. Necmettin Erbakan'ın bilimsel yönünün, Türk mühendislik ve teknoloji tarihinde önemli bir yer işgal ettiğini belirten Kaya, gelecek nesillerin özellikle de mühendislik öğrencilerinin ondan örnek alması gerektiğini ifade etti.

Vefatının yıldönümünde, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın fikirlerinin genç kuşaklar arasında yaşatılması ve anlaşılmasının önemli olduğunu belirten GAÜN Endüstri Mühendisliği öğrencisi ve Necmettin Erbakan Düşünce Topluluğu Başkan Vekili Yunus Yılmaz, böyle anlamlı bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR