Eğitim

Batman’da ambulans sürüş güvenliği eğitimi verildi

Batman’da ambulans sürüş güvenliği eğitimi verildi
15-01-2024 12:09

Batman İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından hastane öncesi acil sağlık hizmetleri personellerine yönelik olarak düzenlenen Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE) verildi.


ASGE ile ambulans kazalarının önlenmesi ve etkin hizmet sunumu hedefleniyor. Teorik, uygulama ve sınav aşamalarını dahil olmak üzere toplamda 40 saatlik bir eğitim verildi. Eğitimin teorik bölümünde; trafik bilgisi, trafik kuralları, ambulans çeşitleri ve teknik özellikleri, ambulanslarda sürüş güvenliği, araç bakımı, kontrolü ve temizliği, güvenli sürücülük davranışları, psikoteknik testin önemi, özel durumlarda ambulans kullanımı, ambulans kazaları ve kabin güvenliği, ambulans yangınları ve yangına müdahale teknikleri, ışık ve siren protokolleri, ambulansta iletişim ve yön bulma cihazlarının kullanımı, hukuki durumlar gibi konular işlendi.


Uygulama kısmında ise ambulans sürücülerine trafikte karşılaşabilecekleri tehlikeli durumlar için doğru manevralar ve güvenli sürüş becerileri kazandırılıyor. Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere ASGE katılım belgesi verildi.


Batman’da ilk defa düzenlenen 2024 yılı ASGE’ye Muş, Siirt ve Batman’da toplamda 21 katılımcı ve 7 eğitmenin iştirak ettiği belirtildi.



Batman’da ambulans sürüş güvenliği eğitimi verildi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR