Gündem

2024 Senesinde Doğal Taş Kullanımı Artmaya Devam Edecek!

Yapı maliyetleri hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Maalesef ev sahibi olmak eskisine göre daha zorlu bir hale geldi. Ancak yapının temel malzemelerinin fiyatının çok yükselmesi diğer yardımcı yapı malzemelerinde kaliteli ürünlerin kullanılmasını daha kolay bir hale getirdi. 2024 senesinde doğal taşların yapılarda çok daha fazla kullanıldığı bir yıl olacak. Artık yapıların zeminlerinde dahi doğal taşları görebiliyoruz.

2024 Senesinde Doğal Taş Kullanımı Artmaya Devam Edecek!
22-02-2024 15:58
22-02-2024 16:24
GAZİANTEP

Doğal Taşlar Neden Çok Fazla Tercih Edilmeye Başlandı?

Dünyanın genel yapısında yaşanan bozulmalar ve 2020 senesinde yaşadığımız pandemi süreci, insanların doğal yaşama ne kadar çok ihtiyaç duyduğunu ortaya çıkardı. Bu yüzden herkes olabildiğince doğal ürünleri etrafında tutmaya özen gösteriyor. Hayatımızın çok önemli bir kısmı yapıların içerisinde geçtiği için bu alanların doğal malzemeler ile kaplanmış olması çok önemli. Aksi halde uzun vadede vücudumuz ciddi zararlar alabiliyor.

Yapıların daha doğal bir hale getirilmesinde ilk adres doğal taşlar oldu. Marble sektörünün öncü ürünleri olan mermerler ve traverten daha ilk anlarda ön plana çıkmayı başardı. Eski dönemlere göre bu doğal taşlar yapıların çok daha fazla alanında kullanılıyor. Sahip oldukları ekstra özellikler ile de kullanıcılarına büyük avantajlar sağlıyorlar. Antibakteriyel olmaları ve son derece dayanıklı bir yapıya sahip olmaları herkesi bu taşları tercih etmesini sağlıyor.

Doğal Taşların Bakımı Zor mu?

Yapılarda kullanılan malzemelerde eğer doğal ürünlere yönelim gösterilirse bakım işlemlerinin yapılması gerekebiliyor. Evlerin dış cephelerinde doğal ahşap kullanılmışsa bu ahşabın bakımlarının kesinlikle aksatılmaması gerekli. Aksi halde yağmur ve kar suları ahşapta genleşmelere ve çürümelere yol açabiliyor.

Doğal taş kullanımında ise böyle bir durum söz konusu değil. Hali hazırda suya doygun bir yapıları olduğundan bu ürünler sudan hiçbir şekilde zarar görmüyor. Buna ek olarak sert yapıları sebebiyle darbelere karşı da son derece dayanıklı yapıdalar. Yalnızca patlatma taş gibi ürünlerin yüzeyleri girintili çıkıntılı olduğundan buralara toz dolabiliyor. Belirli zaman aralıklarıyla bu taşların yıkanması bakım için yeterli oluyor.

En Çok Tercih Edilen Doğal Taşlar Neler?

Doğal taşlar birçok farklı formda karşımıza çıkabilmekte. Ancak hepsinin yapılar için uygun olduğunu söyleyemiyoruz. Bu doğrultuda bazı ürünler ön plana çıkıyor. Mermerler çok uzun süredir yapılarda kullanılan doğal taşlar. Haliyle yeni dönemde de bu kullanıma devam ediliyor. Buna ek olarak travertenler son dönemde çok popüler bir hale gelmeye başladı. Kendine has rengi çok beğenilen bu taşlar yapıların birçok kısmında kullanılabiliyor.

Yapılarda limestone ve oniks kullanımı da oldukça yaygın. Bu taşları kullanarak en üst düzeyde doğal bir görünüm elde etmek mümkün. Yapısında biraz daha özel renklere yönelmek isteyen kişiler için bu taşlar harika bir seçim olabilir. Bunların dışında bazalt da kullanılan doğal taşlar arasında sayılabilir. Çeşitleri çok fazla olmasa da doğru bir kullanımda harika görüntüler elde etmek mümkün.

Doğal Taş Satın Almak İçin Çok Yüksek Bütçeler Ayrılmalı mı?

Doğal taşları satın alırken çok yüksek ücretler ödemenize gerek yok. Ancak bunun için Delta Marble gibi maliyeti en düşük seviyede tutmayı başaran üretici firmalara başvurmanız gerekli. Aksi halde ödeyeceğiniz ücretin çok büyük bir kısmını aracı firmalara ödemiş olacaksınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR