USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Wolksvagen Golf 8 dikkat çeken bir tasarımla geliyor

Wolksvagen Golf serisi ile ilk kez 1974 yılında tanıştık. O ilk modelden beri Wolksvagen, her yeni Golf modeliyle hatchpack segmentin en yüksek performansını sunmayı hedefledi ve çoğu zaman başardı. Bu başarının son örneklerinden bir

Wolksvagen Golf 8 dikkat çeken bir tasarımla geliyor
09-02-2022 13:09
Google News

Webtekno editörleri tarafından yapılan Wolksvagen Golf 8 incelemesi, bu yeni model hakkında otomobilseverlere önemli bilgiler veriyor. Dış tasarımın açıkça geliştiği modelin iç tasarımı, güvenlik donanımları ve teknolojisi ise uzun yıllar adından söz ettirecek gibi görünüyor. Wolksvagen Golf 8 modelinin öne çıkan özelliklerine yakından bakalım ve güncel fiyat listesini görelim.

Wolksvagen Golf 8’in Tüm Özellikleri ve Güncel Fiyat Listesi

 Wolksvagen Golf 8 modelin en dikkat çeken yanı, uzunluğunun 4284 mm’ye çıkması oldu. Genişlikten biraz ödün verilmesine rağmen bu yenilik oldukça heyecan verici. Tabanı yere biraz daha yakın olduğu için daha yüksek performans gösteren model, bu sayede yalnızca şık bir otomobil olmaktan fazlasını sunuyor.

 Klasik farlara veda ettiğimiz bugünlerde Wolksvagen Golf 8 entegre edilmiş ön LED farlara sahip. IQ.LIGHT Matrix LED akıllı farlar, trafik yoğunluğuna göre aydınlatma düzenlemesi yapıyorlar. Wolksvagen Golf 8 modelinde klasik Wolksvagen ızgarasının yerini, logonun üstünde yer alan ve far çizgileriyle hizalı sportif bir ızgara aldı.

 Wolksvagen Golf 8 modelinde seçebileceğiniz farklı paketler kapsamında 32 farklı renk seçeneği sunan bir iç tasarım paketine sahip olabilirsiniz. Tüm bu küçük detaylar sayesinde bildiğimiz Golf tasarımını bir adım ileri götüren Wolksvagen, günümüz dünyasının ihtiyaçlarını karşılayan bir model sunmuş gibi görünüyor.

Teknolojiyi iç tasarımla buluşturan donanımlar

Innovision Cockpit sistemi kullanan Wolksvagen Golf 8 kontrol panelinde neredeyse hiç düğme yok, her şey dokunmatik olarak çözülebiliyor. Klima, navigasyon, radyo, multimedya ve sürüş destek sistemlerinin tamamı bu akıllı kontrol sistemi üzerinden yönetiliyor ve kullanıcı alışkanlıklarınız kaydedilerek çok daha keyifli bir kullanım sunuyor.

 Wolksvagen Golf 8, hayalet panel teknolojisini en iyi kullanan modellerden bir tanesi. Tüm yol bilgilerini dikkatinizi dağıtmayacak şekilde önünüze sunan bu akıllı panel, aynı zamanda yoldaki hız levhalarını inceleyerek ortalama hız sınırını sürücüyle paylaşıyor. Tüm bunlardan daha da iyisi, iç panelde bulunan neredeyse tüm sistemleri sesinizle kontrol edebiliyor olmanız.

Wolksvagen Golf 8 ve benzersiz sürüş destek sistemleri

 Wolksvagen Golf 8, yoldaki diğer arabalarla sohbet ediyor. Evet, car2x teknolojisine sahip tüm araçlarla iletişime geçerek yol bilgisi alıyor ve bunu sürücüyle paylaşıyor. Yarı otonom olarak adlandırabileceğimiz bu sistemde tüm kontrol sürücüde ancak yol ile ilgili tüm bilgileri usta bir co-pilot gibi Wolksvagen Golf 8’den alıyorsunuz.

 Şerit yardımcı sistemi sayesinde yol durumuna göre otomatik olarak hızlanan ve yavaşlayan Wolksvagen Golf 8, aynı zamanda bir park ustası. Basit bir park yardım özelliğinden söz etmiyoruz. Wolksvagen Golf 8, park yerlerini sizin yerine tespit ediyor ve en uygun olan park yerini bulduğu zaman kolayca park ediyor.

Çok daha güvenli

 

Wolksvagen Golf serisi her zaman güvenlik konusunda başarılı tasarımlar yapmıştır, Golf 8 ise tüm bu tasarımları bir adım ileri taşıyor. Bisikletçi izleme, radar, yol sensörü, dönüş yardımı gibi özelliklere sahip olan model, otomatik fren sistemi ile dikkat çekiyor.. Yani olası bir tehlikeyi sürücü bile fark etmeden önce algılayarak önlemek için fren yapıyor.

 Wolksvagen Golf 8, oldukça önemli bir artı ile birlikte geliyor; modelin tam 6 hava yastığı var. Basit gibi görünen bu detay sayesinde olası kaza durumlarında sürücüler ve yolcular dört bir yandan gelecek darbelere karşı korunmuş oluyorlar. Kaza anında camları otomatik kapatma gibi özellikler ise ek güvenlik paketleriyle birlikte sunuluyor.

Golf 8 motor performansı

  • 1.0 TSI Benzin 90 bg,
  • 1.0 TSI Benzin 110 bg,
  • 1.5 TSI ACT Benzin 130 bg,
  • 1.5 TSI ACT Benzin 150 bg,
  • 2.0 TDI Dizel 115 bg,
  • 2.0 TDI Dizel 150 bg,
  • eTSI Benzin + 48V hibrit 110 bg,
  • eTSI Benzin + 48V hibrit 130 bg,
  • eTSI Benzin + 48V hibrit 150 bg,
  • 1.4 TSI GTE Plug-in hibrit 204 bg,
  • 1.4 TSI GTE Plug-in hibrit 245 bg.

11 farklı motor seçeneği sunan Wolksvagen Golf 8, hibrit motor seçeneğine de sahip. Sürücü tarafından seçilen motor, aracın performansını ve yakıt tüketimini doğrudan etkileyecektir. Elbette, seçilen motorun fiyat üzerindeki etkisini de söylemeden geçmek olmaz.

Wolksvagen Golf 8 fiyat listesi

 

  • Golf 1.0 TSI 110 PS Manuel Impression donanım ile 394.700 TL
  • Golf 1.0 eTSI 110 PS DSG Life donanım ile 492.700 TL
  • Golf 1.0 eTSI 110 PS DSG Style donanım ile 543.200 TL
  • Golf 1.0 eTSI 110 PS DSG R-Line donanım ile 573.300 TL
  • Golf 1.5 eTSI 150 PS DSG Style donanım ile 595.600 TL
  • Golf 1.5 eTSI 150 PS DSG R-Line donanım ile 625.500 TL

Wolksvagen Golf 8 modelinin farklı teknik özelliklerine ve donanımlarına göre güncel fiyatları bu şekilde. Metalik renk ve panoramik açılır cam tavan gibi opsiyonel donanımlar, araç fiyatını biraz daha arttıracaktır.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?