USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uzman Dr. resmen tarif verdi: Geçmeyen öksürüğe en doğal kür!

Zaman zaman kısa süreli öksürükler; akciğer hastalıkları, alerji, solunum sistemi enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişiyor olsa da, uzun süreli ve boğazı rahatsız eden öksürükler ise yeni bir hastalığın habercisi olarak karşımıza çıkabilir. Tam da bu noktada Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, geçmeyen öksürük şikayetlerine iyi gelecek sirkeli doğal kür tarifini verdi.

Uzman Dr. resmen tarif verdi: Geçmeyen öksürüğe en doğal kür!
05-12-2022 09:55
05-12-2022 10:05
GAZİANTEP
Google News
Artan koronavirüs vakalarına ek olarak soğuk havaların da etkisiyle grip ve soğuk algınlığı gibi şikayetler artış gösterdi. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, geçmeyen öksürük şikayetlerine iyi gelecek sirkeli doğal kürün malzemelerini ve tarifini paylaştı.
Malzemeler

Malzemeler 

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam tarçın
  • 2 yemek kaşığı limon

Hazırlanışı

Boğazınızda gıcıklanma ve vücudunuzda bir kırgınlık hissi var ise bir fincan soğuk suya malzemeleri koyup karıştırın. Karışımı içtikten bir saat sonra, şikayetlerinizin geçeceğine şahit olacaksınız.

 

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK NEYİN HABERCİSİ

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK NEYİN HABERCİSİ? 

Hastalığınız geçmesine rağmen öksürüğünüz 3 haftadan uzun sürüyorsa dikkat! Öksürüğün akut, subakut ve kronik olarak adlandırılan 3 evresi bulunur. Basit bir üst solunum yolları enfeksiyonundan sonra ortaya çıkan öksürüğün 1 - 2 hafta içerisinde geçmesi gerekir. Bu evre akut evredir. Uzmanlar, öksürüğünüzün 3 haftadan daha uzun sürmesi durumunda mutlaka altında yatan nedenin araştırılması gerektiğini vurguluyor.

Öte yandan geçmeyen öksürük önemli hastalıkların habercisi olabilir. Eğer sizde de geçmeyen öksürük sorunu varsa bu durum; bronşit, astım, reflü, saman alerjisi, KOAH gibi hastalıklara işaret edebilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?