USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye genelinde kiralar düşerken Gaziantep’te artıyor!

Gaziantep’te kiralık konut fiyatları hızla yükseliyor. Kira bedelleri yükseldikçe satılık arazi ve konut fiyatları da artıyor.

Türkiye genelinde kiralar düşerken Gaziantep’te artıyor!
16-06-2017 11:20
Google News
Gaziantep’te son bir yılda kiralık konutların fiyatlarında yüzde 9 artış görülürken, satılık konutlarda bu oran yüzde 2, satılık arazilerde de ise yüzde 9 oldu.

Son bir yılda Gaziantep’teki satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 1424 TL’den 1455 TL’ye yükseldi. Türkiye ortalamasına bakıldığında, kiralık konut fiyatlarındaki yüzde 5 düşüş eğilimine kıyasla Gaziantep’teki bu artış yatırımcıların ilgisini çekti. Son yıllarda komşu ülkelerden yoğun olarak göç alan ve nüfus artışı yaşayan Gaziantep’teki gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilik sayesinde yatırımcılar kısa sürede kazanç elde etti. Gaziantep’te konut bulmak artık daha da zorlaştı.

Hürriyet Emlak, 15 Haziran Perşembe günü Bayazhan Restaurant’da basın mensupları için iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik ve Hürriyet Emlak Ticari Koordinatörü Çağrı Bozay da katıldı. Gaziantep’teki emlak piyasasının değerlendirildiği yemekte, şehirde bulunan kiralık konut ve arazideki hızlı fiyat artışı üzerinde duruldu.

Yatırımcıların gözü Gaziantep’teki gayrimenkulde

Konut yatırımcıları, daha çok kâr etmek için yatırımlarını nüfus artışının yüksek olduğu kentlere yapmaya başladı. Son yıllarda komşu ülkelerden yoğun olarak göç alan ve nüfus artışı yaşayan Gaziantep’te gayrimenkul sektörü hareketlilik kazandı. TÜİK verilerine göre, 2017 yılı Nisan ayında Gaziantep’te 2 bin 340 konut satıldı. Türkiye genelinde Nisan ayındaki konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 oranında artarken, Gaziantep’teki artış yüzde 13,15 olarak fark yarattı.

Ortadoğu’nun sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep’te, lüks ve ultra lüks konutlara ilgi gösterildi. Geniş bahçeli, gürültüden uzak, yüzme havuzundan saunaya kadar her türlü imkâna sahip olan villa tipi konutların satışında belirgin bir fark ortaya çıktı. Gaziantep’in popüler ilçesi Şehitkâmil’deki kiralık villaların fiyatları 20 bin TL’ye kadar çıktı.

Fiyatlardaki yükseliş Türkiye ortalamasını aştı

Hürriyet Emlak verilerine göre, Gaziantep’te son bir yılda kiralık konutların fiyatlarında yüzde 9 artış görülürken, satılık konutlarda bu oran yüzde 2, satılık arazilerde de ise yüzde 9 oldu. Türkiye genelinde ise kiralık konut fiyatlarında yüzde 5 düşüş yaşandı. Talebe karşılık konut üretiminin de iyi seviyede olduğu şehirde stoklar erimeye başladı.

Son bir yılda Gaziantep’teki satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 1424 TL’den 1455 TL’ye yükseldi. Bu değişimden en çok etkilenen ilçe, yüzde 0,9 ile Şahinbey oldu. Şahinbey’de satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 1333 TL’den 1376 TL’ye çıktı. En gayrimenkullerin yer aldığı Şehitkâmil’de ortalama fiyat 1750 TL, Oğuzeli ve Nizip’te 1455 TL oldu. Kiralık konutların metrekare ortalama fiyatları ise Şehitkâmil’de 9 TL, Şahinbey’de 7 TL, Oğuzeli ve Nizip’te 8 TL oldu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?