USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Paris'teki teknoloji fuarı VivaTech, Türk şirketlerin katılımıyla başladı

VivaTech'te Türk standını ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu "Teknolojilerimizi üreterek ihraç ederek, dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmek bizim hedeflerimizden." dedi.

Paris'teki teknoloji fuarı VivaTech, Türk şirketlerin katılımıyla başladı
15-06-2023 01:38
Google News
Paris

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen teknoloji ve girişimcilik fuarı VivaTech'te Türk standını ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu "Teknolojilerimizi üreterek ihraç ederek, dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmek bizim hedeflerimizden." dedi.

Paris'te başlayan Avrupa'nın önde gelen teknoloji ve girişimcilik etkinliklerinden 7. VivaTech fuarı 17 Haziran'a kadar devam edecek.

Fuara, Türkiye, Güney Kore, Almanya, Senegal dahil 146 ülkeden şirketler, yatırımcılar ve yetkililer katılıyor.

Şirketler fuarda, yapay zeka, enerji, sağlık, robotik, siber güvenlik gibi alanlardaki girişimlerini sergiliyor.

Türkiye 16 şirketle temsil ediliyor

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde 16 Türk teknoloji girişim şirketi ve 60'ın üzerinde kişiden oluşan heyet, fuarda Türk girişimci ekosistemini farklı ülkelerden gelen yatırımcılara tanıtıyor.

Fuarın ilk gününde Dağlıoğlu ve Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Türk standını ziyaret ederek, girişimcilerin projeleri hakkında bilgi aldı.

Dağlıoğlu, fuarda AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce kurum olarak bulundukları VivaTech fuarına ilk kez heyet olarak katıldıklarını ifade etti.

Fuardaki öncelikleri arasında Türk girişimcilerinin yatırımcılarla buluşması olduğunu belirten Dağlıoğlu, ayrıca bu girişimcilerin, ürünlerini ve hizmetlerini uygulayabilecekleri ortaklar arayışında olduklarını kaydetti.

Dağlıoğlu, fuar aracılığıyla Türk şirketlerinin kendilerini tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulduğunu belirtti.

Dağlıoğlu, "Şimdi baktığımız zaman bizim ülke olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip Erdoğan'ın) liderliğinde Cumhuriyetimizin 100. yılındayız ve Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına başlıyoruz, biz buna 'Türkiye Yüzyılı' diyoruz. Cumhurbaşkanımızın bize koyduğu hedeflerden birisi, dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına girmek." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki girişimcilerin çok başarılı ürünler ve hizmetler geliştirdiği ve dünyada rekabet edebildiğini söyleyen Dağlıoğlu, "Teknolojilerimizi üreterek, ihraç ederek, dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmek bizim hedeflerimizden." diye konuştu.

Dağlıoğlu, Türkiye'de milli teknoloji hamlesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti.

Girişimciliğin yaşı olmadığını vurgulayan Dağlıoğlu, "Kendisinde bu girişimcilik ruhunu gören bütün herkesin bu yolu denemelerini biz önemsiyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?