USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Osman Ateşli'den Şanlıurfa mesajı: Dünyanın hiçbir şehrinde bulamazsınız

1.Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmalarına katılmak için Şanlıurfa’ya gelen Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, usta Gazeteci Sedat Atilla’yı ziyaret etti. Ateşli, Şanlıurfa'nın kültürel zenginliğine dikkat çekti.

Osman Ateşli'den Şanlıurfa mesajı: Dünyanın hiçbir şehrinde bulamazsınız
04-09-2023 21:39
Google News

1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları sona erdi. Etkinliğe katılmak için Şanlıurfa’ya gelen HABER7.COM Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, usta Gazeteci Sedat Atilla’yı çalışma ofisinde ziyaret etti.

‘’BİR ÜLKENİN TÜM BİRİKİMİNİ ŞANLIURFA’DA BULABİLİRSİNİZ’’

Uzun yıllardır basın camiasında yer alan, Haber7.com kurucuları arasında yer alan tecrübeli Gazeteci Osman Ateşli, Şanlıurfa ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Şanlıurfa’nın insanlık tarihi kadar eski, kültür ve medeniyetlerin şehri olduğunu belirten Ateşli ‘İnsanları çok misafirperver. Medeniyetlerin bıraktığı değerler bu kentte kalmış. İnsanlar için bir birikim oluşturmuş. Şanlıurfa her yönüyle iyi incelenmesi gereken bir şehir. Bir ülkenin tüm birikimini Şanlıurfa’da bulabilirsiniz’ dedi.

‘DÜNYANIN HİÇ BİR ŞEHRİNDE BULAMAZSINIZ’

Şanlıurfa’nın sadece Türkiye’nin kültürel zenginliği konusunda değil, insanlık tarihi noktasında büyük bir birikim olduğunu da ifade eden Ateşli ‘Göbeklitepe ve diğer tüm değerler insanlık medeniyetinin geçmişi ile ilgili ciddi izler taşıyor. Örneğin Karahantepe’deki kazılar ve buluntular. Şehirde toprağı azıcık eşelerseniz karşınıza bir buluntu çıkıyor. Çok ciddi bir medeniyet birikimi var. Dünyanın hiçbir ülkesinde şehirlerin içerisinde bu kadar tarihi kalıntı ve yapıyı bulamazsınız. Şehir içerisindeki mağaralara bakın, insanların yüz yıllar boyunca yaşadıkları yerler’ dedi.

‘ŞANLIURFA MUTLAKA ZİYARET EDİLMELİ’

Şanlıurfa’nın gastronomi noktasında da Türkiye’nin sayılı şehirlerinden bir tanesi olduğunun da altını çizen Ateşli ‘Yurt dışında çok fazla yerde kaldım. Oralarda ‘Milli yemeğiniz ne?’ diye sorarlar. Sadece Şanlıurfa’nın yemeklerini saymaya kalksam sabahtan akşama kadar sürer. Şanlıurfa mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehir. Evlatlarıma hep tavsiyemdir. ‘Önce ülkenizi gezin. Ülkenizin insanlarını tanıyın’. Değerlerimizi bilelim, tanıyalım görelim. Kentte ciddi hizmetler yapılmış. Gelişimi görüyoruz. Bu birikimi ve yapılanları tecrübe olarak yanımızda götürüyoruz. Herkese çağrımdır: Şanlıurfa’ya mutlaka gelin, bu kenti keşfedin, görün’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?