USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mecbur kaldı! Akşener'den Öcalan açıklaması

HDP ve PKK'dan gelen 'Öcalan'ı özgürleştireceğiz' vaatlerine uzun zamandır ses çıkarmayan Akşener, İYİ Parti'nin oylarının eridiğinin ilan edilmesinden sonra PKK elebaşı Öcalan'ın hapisten çıkarılacağı iddialarını yalanlamak zorunda kaldı.

Mecbur kaldı! Akşener'den Öcalan açıklaması
26-04-2023 15:39
Google News

    Haber7-Özel 

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun açıklanmasının ardından HDP aday çıkarmayarak seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. HDP'den  bu açıklamadan hemen sonra çok sayıda HDP ve PKK'lı sözde üst düzey yöneticiler teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın özgürleştirileceği ile ilgili vaatlerde bulunmaya başladı. Yaklaşık 1 aydır Öcalan'ın özgürlüğü ile ilgili söylemlere ses çıkarmayan altılı masa ortağı Meral Akşener ise İYİ Parti'nin oylarının çok büyük kayıp yaşadığının ilan edilmesinden sonra Öcalan iddialarına itiraz etti.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK VAATLERİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasının ardından HDP ve PKK'dan Öcalan'ın İmralı'dan çıkarılarak 'özgürlük' verileceği vaat edilmeye başlandı. Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesinin ardından DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP’li Ahmet Türk, HDP Milletvekili Sırrı Sakık, HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Rohat Gövercin, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP Hakkari Milletvekili Said Dede ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Hasan Cemal, 15 Mayıs'tan sonra Öcalan'ın hapisten çıkarılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu HDP görüşmesinin perdesi aralandı! Kirli pazarlıklar böyle ifşa oluyorKılıçdaroğlu HDP görüşmesinin perdesi aralandı! Kirli pazarlıklar böyle ifşa oluyor


Benzer açıklamalar terör örgütü PKK'nın sözde yöneticileri tarafından da dillendirildi. PKK/KCK'nın Sözde Yürütme Konseyi Eşbaşkanı 'Bese Hozat' kod adlı Hülya Oran, PKK'nın sözde yöneticisi Helin Ümit, PKK'nın sözde elebaşlarından Sabri Ok, Kongra Gel Eş Başkanı Remzi Kartal, PKK elebaşı Duran Kalkan, PKK elebaşlarından Murat Karayılan, PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu, PKK'nın sözde yöneticilerinden Cemil Bayık'tan bebek katili Abdullah Öcalan'ı hapisten çıkararma ve özerklik vaatleri verildi.

 

Açıkça Öcalan dediler! Kılıçdaroğlu'na terörden bir destek dahaAçıkça Öcalan dediler! Kılıçdaroğlu'na terörden bir destek daha


AKŞENER SES ÇIKARMADI

HDP ve PKK tarafından yapılan Öcalan ve özerklik açıklamalarına milliyetçi parti olarak bilinen altılı masanın ortağı İYİ Parti ve Meral Akşener cephesinden itiraz edilmedi. Yaklaşık 1 aydır her gün bu vaatleri işiten Akşener, gözlerini ve kulaklarını kapatarak adeta ölü numarası yaptı. Ancak gelinen son noktada Akşener sessizliğini bozmak zorunda kaldı. 

ÇIRAY İLAN ETTİ AKŞENER KONUŞTU

Milletvekili listelerinin YSK'ya verilmesinin ardından adaylıktan çekilen ve İYİ Parti'nin oylarının baraj altına indiğini ifade eden İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, "Oylarımız çok düşük toparlayamıyoruz" dedi. Çıray'ın gündem olan sözleri sonrası Öcalan sessizliğine bürünen Akşener konuşmak zorunda kaldı. 



Dün Balıkesir mitinginde konuşan Meral Akşener, cezaevlerinin boşaltılacağı ve Öcalan'ın serbest bırakılacağı iddialarına cevap verdi. Düşen oylarını toparlamak için konuşmak zorunda kalan Akşener, Kılıçdaroğlu ve kendisinin teröristleri affedeceği sözlerinin doğru olmadığını söyledi. 

Akşener “Bir tarafta şu meydanlara çıkmış yalanlar söylemiş Recep Bey, çıkıp bizim teröristleri çıkaracağımızı söylemiş. Oscar ödüllü bir tiyatro eseri, önce aynaya bak. Sol elinde bebek katili var, sağ elinde Gaffar Okkan'ın katilleri var, terör örgütleriyle sen el elesin” ifadelerini kullandı.

HDP DİYEMEDİ

Akşener'in konuşmasında doğrudan "HDP" veya "Abdullah Öcalan" ifadelerini kullanmaması dikkat çekti. Akşener, yıllardır Türkiye'de hiçbir eylemi olmayan Hizbullah örgütünü ise isim vererek terör örgütü diye telaffuz etti.

DÜN GÖRÜŞTÜKLERİNİ BUGÜN TERÖRLE DAMGALIYOR

İyi Parti lideri Akşener, AK Parti'nin liste ittifakı yaptığı HÜDA PAR üzerinden Hizbullah yaftasında bulunması samimiyetsiz karşılandı.

Akşener, 24 Mart 2021 tarihinde HÜDA PAR ile üst düzey görüşme gerçekleştirmişti. Akşener, dönemin HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ile bir araya gelerek basın mensuplarına poz vermişti.

O dönem "Hizbullah"tan bahsetmeyen Akşener'in, HÜDAPAR'ın 6'lı koalisyon masasını reddedip Cumhur İttifakı'na destek kararı almasının ardından partiyi Hizbullah ile ilişkilendirme gayretine girmesi manidar karşılandı.

Yeniden Refah’tan İyi Parti’ye ‘HÜDA PAR’ salvosu! O ziyaretleri hatırlattıYeniden Refah’tan İyi Parti’ye ‘HÜDA PAR’ salvosu! O ziyaretleri hatırlattı

 İşte HÜDA PAR'la görüşen 6'lı masa liderleri İşte HÜDA PAR'la görüşen 6'lı masa liderleri

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?