USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HDP ve Kandil'den Kılıçdaroğlu'na 'örtülü destek' kararı!

İttifak ortakları Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ümit Özdağ ile anlaşması sonrası olağanüstü toplantı kararı alan HDP'nin, Kandil'den 'Kılıçdaroğlu'na sonuna kadar destek' mesajı aldığı fakat bunu kamuoyuna farklı şekilde duyuracağı iddia edildi.

HDP ve Kandil'den Kılıçdaroğlu'na 'örtülü destek' kararı!
25-05-2023 02:08
Google News

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile imzaladığı ve 'kayyum' uygulamasını sürdüreceğini belirttiği protokole ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı protokoldeki bu konuyla ilgili belirlemeler evrensel demokratik ilkelere aykırıdır. Kayyum atamaları demokrasi ve hukuk açısından kabul edilemez ve bu konudaki yaklaşımımız değişmezdir." vurgusu yapılan HDP açıklamasında, "Nihai kararımızı, seçimlerdeki tutumumuzla ilgili açıklamamızı yarın paylaşacağız." denildi.

HDP’liler kazan kaldırdı: Kılıçdaroğlu'na çığ gibi Ümit Özdağ tepkisiHDP’liler kazan kaldırdı: Kılıçdaroğlu'na çığ gibi Ümit Özdağ tepkisi

HDP'den olağanüstü toplantı! Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ anlaşması harekete geçirdiHDP'den olağanüstü toplantı! Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ anlaşması harekete geçirdi

HDP VE KANDİL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ÖRTÜLÜ DESTEK KARARI

HDP'nin, Kandil'den 'Kılıçdaroğlu'na sonuna kadar destek' mesajı aldığı fakat bunu kamuoyuna farklı şekilde duyuracağı iddia edildi. Diyarbakır merkezli Ajans News isimli haber sitesinde yer alan iddiaya göre; "HDP, Atatürkçü seçmeni kaybetmemek için Kılıçdaroğlu’na desteklerini çektiklerini yumuşak bir açıklama ile" geçiştirecek.

Söz konusu haberde yer alan iddialar şöyle:

-Aldıkları kararı nasıl açıklayacaklarına ise net bir karar veremedikleri belirtiliyor.

-HDP’nin Atatürkçü seçmeni kaybetmemek için Kılıçdaroğlu’na desteklerini çektiklerini yumuşak bir açıklama ile geçiştirecekleri, kendi seçmenleri ise, “Sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun yanındayız” mesajını ulaştıracakları ise kulislere yansıdı.

-HDP’nin hem kendi seçmenlerini sandığa yönlendirmek hem de Kılıçdaroğlu’na destek veren Atatürkçüleri rahatsız etmemek için bu kararı aldığı öğrenildi.

-Karar alınırken CHP Genel merkezi ile de görüşüldüğü öne sürüldü.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?