USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Güneydoğulu Hububatçılar Dubai'ye çıkarma yapacak

19-23 Şubat 2024 tarihlerinde Dubai’de düzenlenecek olan Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı’na Güneydoğu Anadolu Bölgesinden toplam 39 firmanın katılacağını açıklayan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, fuar süresince katılımcı firmalara diğer Hububat Birlikleriyle TGİ çatısı altında birleşecekleri stantta info hizmeti vereceklerini sözlerine ekledi.

Güneydoğulu Hububatçılar Dubai'ye çıkarma yapacak
16-02-2024 12:04
16-02-2024 12:08
GAZİANTEP
Google News

Celal Kadooğlu Başkanlığında GAİB hizmet binasında toplanan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, gündemi değerlendirerek, 2024 yılı içerisinde düzenlenecek olan alım heyetleri ve ticaret heyetleriyle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. 2024 yılında Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen uzak ülkeler projesi kapsamında tespit edilen ülkelere yönelik ticaret heyetleri ve alım heyetleri düzenleyeceklerini ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu Türkiye’nin sahip olduğu yüksek potansiyelin daha iyi değerlendirilmesi ve yeni pazarlar bulunabilmesi için dünyanın farklı kıtalarındaki ülkelere yönelik adeta bir seferberlik başlattıklarını da sözlerine ekledi.
“İhracatçıların gözleri Dubai’ye çevrildi”
Dünya gıda sektörünün en büyük uluslararası fuarları arasında yer alan ve 19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında Dubai’de gerçekleştirilecek olan Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı’yla ilgili son hazırlıkların da tamamlandığını ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bu hafta sektörümüz için çok büyük önem taşıyan bir fuar olan Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı’na katılacağız. Bu fuara ülke genelinden toplam 208 firma katılıyor. Bölgemizden 30’u sektörümüzden olmak üzere toplam 39 markamız da fuarda stantları ile yer alacak. Birlik olarak fuarda diğer Hububat Birlikleriyle TGİ çatısı altında birleştiğimiz standımızla katılımcı firmalarımıza destek vereceğiz. Burada fuar süresince birçok ürünümüzle ilgili tadım faaliyetinde bulunacağız. Dubai elbette dünya gıda sektörleri için büyük önem taşımaktadır. Sektörümüzle ilgili yenilikleri yakından takip etme şansı yakalarken rakip ülkelerin izlediği yolları da görmek elbette önümüzdeki süreçte oluşturulacak yeni projeler açısından büyük önem taşıyor, Fuarın bütün katılımcılar için başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.
“Hububat İhracatçıları 2024’e iyi bir başlangıç yaptı”
2024 yılının ilk ayında GAİB’ten toplam 282 milyon 278 bin dolarlık ihracatla iyi bir başlangıç yapıldığını da ifade eden Başkan Celal Kadooğlu, “Birliğimiz üyesi firmalarımız Ocak 2024 döneminde toplam 146 ülkeye yönelik 282 milyon 278 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. 2023 yılını büyük bir rekorla kapatan ihracatçılarımız 2024 yılında da yeni başarı öyküleri yazacaklarına inanıyoruz. Birlik olarak ihracatçılarımızın her türlü sorunlarının çözümünde üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz. 2024 yılının ocak ayında en fazla ihracatı gerçekleştirilen ürünlerimiz arasında ilk sıralara makarna, buğday unu, tatlı, bisküvi ve gofretlerin yanı sıra ayçiçek yağı, çikolata ve gofret çeşitleri gibi ürünler aldı. Bu süreçte en fazla ihracat gerçekleştirilen bölgeler arasında ilk sırayı Ortadoğu Ülkeleri alırken Ortadoğu'yu Afrika ve Amerika ülkeleri takip etti. Ülke bazlı ihracatta ise en fazla ihracatı Irak, Birleşik Devletler, Suriye, Venezuela, Libya ve Suudi Arabistan’a gerçekleştirdik” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?