USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Girişimci gençler hünerlerini TEKNOFEST Ankara'da sergileyecek

Genç girişimciler, TEKNOFEST Girişim Yarışması kapsamında 6 ana başlık ve 10 temada çalışmalarını sergileyecek.

Girişimci gençler hünerlerini TEKNOFEST Ankara'da sergileyecek
30-08-2023 15:39
Google News
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}TEKNOFEST coşkusu Ankara'da başladı

AA'nın 8. kez global iletişim ortağı olduğu Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, Etimesgut Havalimanı'nda kapılarını açtı.

TEKNOFEST coşkusu Ankara'da başladıAnadolu Ajansı, TEKNOFEST'te minikleri ağırladıSimülasyon deneyim alanları TEKNOFEST'te ziyaretçilerini bekliyor

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Zafer Bayramı günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan festivalde girişim yarışmaları da yapılıyor.

Bu kapsamda "Tarım Teknolojileri", "Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri", "Haberleşme ve İletişim Teknolojileri", "Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri", "Eğitim Teknolojileri" ve "Afet Yönetimi Teknolojileri" alanlarında yarışmalar planlandı.

AA muhabirinin T3 Girişim Merkezi ekibinden edindiği bilgiye göre, girişim yarışmasına geçmiş TEKNOFEST'lerdeki teknoloji yarışmalarına başvurmuş ekipler katılıyor.

Teknoloji yarışmalarındaki fikirlerini girişime dönüştüren ekiplerin başvuruları TEKNOFEST Girişim Yarışmaları altında bir araya getirildi. Bu yarışma kapsamında ekipler geliştirdikleri projelerini ticari bir ürün haline dönüştürmenin ilk adımını atmış oluyor. Girişim Merkezi yarışma için 10 temada TEKNOFEST Ankara için 1283, TEKNOFEST İzmir için 1136 başvuru aldı.

Ankara'daki etkinlikte, 185 takım girişim konseptinde 6 farklı ana başlıkta yarışacak. Uluslararası Girişim Zirvesi'nin ön etkinliği olan "Pre Take Off" kapsamında ise 900'den fazla ön başvuru alındı. Bu başvurulardan 75'i Ankara'daki festival alanında stant açarak ürünlerini tanıtma ve yarışma imkanı buldu.

TEKNOFEST Girişim Yarışması'nda "hızlandırma" kategorisindeki en iyi 3 girişime 150 biner lira, "ön kuluçka" kategorisindeki en iyi 3 girişime 75 biner lira ödül verilecek.

Pre Take Off'da ise "erken aşama" denilen en iyi girişime 150 bin lira, "tohum öncesi"ndeki en iyi girişime ise 75 bin lira ödül takdim edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?