USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Genç girişimciler, geliştirdikleri elektrikli araç şarj istasyonu ile TEKNOFEST İzmir'de

Yıldız Teknopark Önkuluçka'da şirket kuran genç girişimciler, elektrikli araçların hızlı şekilde şarj edilebilmesine olanak sağlayan istasyon projelerini, TEKNOFEST İzmir'de tanıttı.

Genç girişimciler, geliştirdikleri elektrikli araç şarj istasyonu ile TEKNOFEST İzmir'de
29-09-2023 14:08
Google News
İzmir

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) yürütücülüğünde Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen Anadolu Ajansının 9'uncu kez global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST İzmir devam ediyor.

Yıldız Teknopark Önkuluçka'da teknoloji şirketi kuran bir grup genç girişimci, şebekeden düşük güçte topladığı enerjiyi yüksek hızlı elektrikli şarj gücüne dönüştüren batarya destekli elektrikli araç şarj cihazı ve sistemlerini, festivalde tanıtıyor.

Şirketin kurucu ortaklarından İrfan Güven, AA muhabirine, elektrikli araçların şarj sorununa çözüm bulmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Cihazlarıyla, altyapıda hiçbir değişikliğe gerek kalmadan, yüksek hızlı şarj istasyonu kurulabileceğini aktaran Güven, şunları kaydetti:

"Bu cihazın içerisinde enerji depolama sistemi var ve bunu sürekli olarak dolduruyor. Bu sayede elektrikli araçlar, çok yüksek hızlı şarj olabiliyor. Diğer şarj istasyonları, mevcut elektrik altyapısıyla 4 saatte şarj yapabiliyor. Bizim bu istasyonla hedefimiz 20-30 dakikada, neredeyse 8-9 kat daha hızlı şarj hizmetiyle, insanların elektrikli araçlarını hızlı şarj etmelerine olanak sağlamak. Şu anda ürünümüz prototip aşamasında."

Şirketlerini haziran ayında kurduklarını belirten Güven, "Hedefimiz en kısa sürede ürünü piyasaya çıkarıp artmakta olan elektrikli araç ekosisteminde hızlı şarj çözümü olarak önemli bir ihtiyaca çözüm bulmak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?