USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Gaziantepli Borsa ‘AGA’sı Mehmet Mustafa Gürban...(VİDEO HABER)

Kısa adı MMG olan Mehmet Mustafa Gürban Akademi Sahibi, isabetli öngörüleri ile tanınan borsa uzmanı, İş İnsanı Mehmet Mustafa Gürban, akademide bulunan ve tamamı kadınlarsan oluşan 100 kişilik bir ekiple Gaziantep’e gezi düzenledi.

Gaziantepli Borsa ‘AGA’sı Mehmet Mustafa Gürban...(VİDEO HABER)
29-08-2021 17:52
30-08-2021 14:56
GAZİANTEP
Google News
Kısa adı MMG olan Mehmet Mustafa Gürban  Akademi Sahibi, isabetli öngörüleri ile tanınan borsa uzmanı, İş İnsanı Mehmet Mustafa Gürban, akademide bulunan ve tamamı kadınlarsan oluşan 100 kişilik bir ekiple Gaziantep’e gezi düzenledi.
Memleketi Gaziantep’in tanıtımınada katkıda bulunan, İstanbul’da borsa başta olmak üzere farklı sektörlerde ticari faaliyetleri bulunan ve çevresinde Borsa Aga’sı olarak bilinen Mehmet Mustafa Gurban  MEGAHABER’e konuştu. 
Gürban, verdiği eğitimlerden bahsederek; “İnsanların Aslında bilinçli bir yatırımda çocuklarımız için de ülkemiz içinde gelecek var” dedi. Gürban, “ Bir kişinin borsa teşkilatlanmış piyasalarda hesap açabilmesi için ve borsada işlem yapabilmesi için 18 yaşında olması gerekiyor. Bizim tercihimiz insanlar ne kadar genç yaşta yatırım yapmayı öğrenirse. Bunun hem ülkemize hem insanlarımıza daha faydalı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
1979 Gaziantep doğumlu olduğunu söyleyen Mehmet Mustafa Gürban, "25 yıl Gaziantep'te yaşadıktan sonra üniversite eğitimi için gittiğim  İstanbul'da borsayla tanıştım. Borsa yatırımcısı ve kazançları reel sektörde değerlendiren bir iş adamıyım" dedi. 
İnsanlara eğitim vermeye pandemi zamanında karar verdiğini aktaran Gürban, piyasada çok büyük bir yatırımcı akışı olduğunu  ve bunların çok fazla bilgileri olmadan sadece para kazanmayı düşünerek sürekli zarar yapdıklarını gördüğünü belirterek buna biraz üzüldüğünü söyledi. Gürban, "Ne yatırım yaparsak yapalım mutlaka biraz bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Bilinçsiz yapılan bir yatırımın kazanca dönüşmesi çok zor. Bunları anlatmaya çalışıyorum ve insanlar da buna ilgi gösteriyor. Gerçekten eğitim sonuçlarında da görüyoruz. Başarılı sonuçlar geliyor. Geri dönüşler de güzel. Çünkü bu insanlar memurlar, öğretmenler, polisler ve askerler; bizim kendi yerli ve milli  sermayemiz. Bunların çarçur olmaması bizi mutlu ediyor" dedi.  
Evinin ekonomisini kadınların yönettiğini söyleyen Gürban, "Bunu çocukluğumuz zamanda annemizden de hatırlarız. 3, 5 lira harçlığından biriktirip evin geçimini yapan, evi yöneten aslında kadınlardır" ifadelerini kullandı. Kadınların ev hanımı olmalarının büyük avantaj olduğunu aktaran Gürban, "Kadınların vakitlerinin olması, iradeli oluşları, aslında öğrettiğiniz şeyi uygulayabilmeleri; psikolojik olarak daha güçlü olmaları, erkeklere nazaran daha dikkatli davranmaları, duygusal olmaları kadınların bu konuda erkeklerin önünde olmalarını sağlıyor" şeklinde konuştu.  
Pandemi şartıları altında döviz durumuna da değinen Gürban, "Ülkemiz tabi ki tam gelişmiş bir ülke değil hala gelişmekte olan piyasalar içerisinde. Bazı konularda zorlanabiliyor. Bu da normal bir şey, çünkü çok ağır bir pandemi süreci yaşanıyor dedi. Pandeminin ekonomik etkilerinin çok büyük olduğunu söylenyen Gürban, "Ülke bu etkileri kaldırabilecek büyüklükte değil. Yani hükümetin de zorlandığı zorlanacağı halkın da sıkıntılar yaşayacağı anlar oluyor. Ama tabi ki bu hükümet ve halkla hep beraber el ele verip aşılabilecek sorunlar. Dövizde ben çok büyük bir hareket beklemiyorum şu aşamada. Çünkü faizler zaten yüzde 20 civarlarında. Ben çok büyük bir hareket olacağını beklemiyorum" dedi
MEGA ÖZEL HABER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?