USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yeme İçme

Baklava da denetim yolda

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri baklava satışına yönelik girdi ve çıktıları denetim altına alacak. Kilosu 200 liraya kadar satılan baklavadaki girdi faturaları titizlikle incelenecek.

Baklava da denetim yolda
02-09-2021 19:03
02-09-2021 19:06
GAZİANTEP
Google News

Baklava fiyatlarında son dönemde yaşanan yoğun artış karşısında Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri önümüzdeki haftadan itibaren tüm baklava işletmelerinde sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Baklava satışı gerçekleştiren işletmelerin son 6 aylık girdi faturaları ile maliyet hesapları ortaya çıkacak.

SON 6 AYLIK GİRDİ FATURALARI İNCELENECEK

Gaziantep İl Ticaret Müdürü İsmail İncesoy, baklavada yaşanan aşırı fiyat artışı karşısında bakanlık tarafından inceleme kararının alındığına dikkat çekti. İncesoy açıklamasında, “Gaziantep’in en önemli marka değerleri arasında yer alan baklavada son dönemde yaşanan fiyat artışına yönelik çok sayıda şikayet aldık. Bu şikayetler Ticaret Bakanlığına kadar gitti. Bu nedenle tüm baklava satışı gerçekleştirilen işletmelerin son 6 aylık girdi faturaları inceleme altına alınacak” dedi.

“FİYAT ARTIŞINDAKİ USULSÜZLÜKLERE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Baklava satışında ki fiyat dengesizliğinin de ortadan kaldırmaya yönelik olarak çalışmaların sürdürüleceğine dikkat çeken Gaziantep İl Ticaret Müdürü İsmail İncesoy açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Gaziantep’te baklava satışında yaşanan yüksek fiyat politikasının araştırılması için sıkı bir denetim kararı aldık. Baklava satışı gerçekleştiren firmaların tamamında gerçekleştirilecek denetim sonrasında girdi fiyatları baz alınarak baklavanın gerçek satış fiyatının ortaya çıkmasını sağlayacağız. Tüm ekiplerimizle birlikte önümüzdeki haftadan itibaren saha çalışmalarına başlayacağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?