USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yeme İçme

Kuru Pastaya Talep Arttı, Ustalar Mesai Yaptı

Gaziantep’te kurban bayramının gelmesiyle birlikte pastanelerde kuru pastaya ilgi arttı.

Kuru Pastaya Talep Arttı, Ustalar Mesai Yaptı
27-06-2023 10:13
27-06-2023 10:20
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep’te Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte baklava, fıstıklı kurabiye ve kerebiç tatlısına ilgi arttı. Antep fıstığı ile yapılan kuru pastalar ustaların meşakkatli ve yoğun işçiliği sonrası reyonlardaki yerini aldı. Büyük talep gören pastalardan, ustaların yoğun çalışmaları sonucu günde en az 1 ton üretilerek siparişler yetiştirilmeye çalışılıyor.

Kuru pastaya vatandaşların talebinin çok olduğunu ve siparişleri yetiştirmek için ustaların yoğun çaba sarf ettiğini belirten Tuğçe Karahan, “Unlu mamuller olarak 5 çeşit üretimimiz var, ekmek, kadayıf, baklava, pasta ve kahke bölümlerimiz var. Bayram dolayısıyla en çok baklava çeşitleri, fıstıklı kurabiye ve kerebiç çeşitlerinde rağbet görüyoruz. Baklava çeşitlerine göre kuru pasta ve çeşitlerimiz daha fazla gidiyor. Günlük ortalama 1 ton üretimimiz mevcut. Ustalarımız mesailer yaparak normal süredeki üretimimizden daha fazla üretim gerçekleştiriyoruz ve vatandaşların taleplerini yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.
Pastaların yapım aşamasından bahsederek bayatlamadığını ve uzun yola uygun olduğunu aktaran Tuğçe Karahan, “Pasta süreçleri öncelikle meşakkatli bir yapım aşamasında ustaların ellerinden geçerek pişirilme aşamasına geliyor, piştikten sonra uygun şartlarda muhafaza ediyoruz ve bayram süreçlerinde tezgahlarda satışlarımız gerçekleşiyor. Pastalarda bekleyince bayatlama gibi bir sıkıntı olmuyor çünkü onlar düşünülerek üretim yapıldığı için uzun yol yapan insanlar bizleri tercih edip ürünlerimizden alıyorlar. Vatandaşlarımız bayram üzeri kerebiçten alıp misafirlere sunuyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?