USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yeme İçme

En İyi Yemek Kartı Hangisi?

Yemek kartı firmaları, anlaştıkları üye iş yerleri kapsamında hem işletmelere hem de çalışanlara özel fırsatlar, indirimler ve ayrıcalıklar sunabilir.

En İyi Yemek Kartı Hangisi?
29-08-2022 15:40
29-08-2022 16:17
GAZİANTEP
Google News

 Yemek kartı, hem KOBİ'lerin hem de büyük ölçekli firmaların sabit ve düzenli giderlerinde tasarruf elde etmek ve karlılıklarına olumlu katkı sağlayabilmek adına sıklıkla tercih ettikleri bir personel çözümüdür. Yemek kartları, şirketlerdeki karar vericilere sabit bir gider olan yemek konusunda karlılık ve fırsat maliyeti yaratma konusunda oldukça avantajlıdır. Peki yemek kartı nedir ve özellikleri nelerdir? Yemek kartı kullanmanın avantajları nelerdir? Hangi yemek kartı en iyisi? Detaylar bu yazımızda.

 Yemek Kartı Nedir?

 Firmalar arası rekabet koşularının kendini her alanda giderek daha fazla göstermeye başladığı günümüzde işletme sahipleri, bu koşullarla baş edebilmek adına yenilikçi girişimlere atılma konusunda oldukça hevesli; bu girişimlerden bir tanesi de elbette hem işletme sahiplerine hem de personele sayısız avantaj sağlayan yemek kartları. Yemek kartı, firmaların sağladığı çeşitli avantaj ve yan haklar arasında çalışan motivasyonuna ve başarısına olumlu etki yaratan en önemli kaynaklardan bir tanesi. Yemek kartı, çalışanların öğle yemeği sorununu en pratik biçimde çözmeye yarayan avantajlı bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor. Günün büyük bir kısmını ofis içerisinde ve masa başında geçiren çalışanlar, yemek kartı kullanarak bu durumun getirebileceği olumsuzluklardan büyük ölçüde kurtuluyor. Her firmanın kendi personeli için kartla alışveriş yapma imkanı sağlayan bir kart türü olan yemek kartı, isminden de anlaşılacağı üzere restoran, cafe ve benzeri gıda işletmelerinde geçerli olan ve firmanın kart içerisine yüklediği bakiye sayesinde bu tarz işletmelerde yemek yemek ve alışveriş yapmak için kullanıla bir karttır. Personel, yemek kartı kullanarak ofisine yakın sayısız işletme ve restoranda yemek yiyebileceği gibi o yemek kartının geçerli olduğu süpermarket ve mağazalarda da alışveriş yapabiliyor, karta özel indirim ve avantajlardan da faydalanabiliyor. Şimdi gelin, yemek kartı özelliklerine biraz daha yakından bakalım.

 Yemek Kartı Özellikleri Nelerdir?

  • Yemek kartı kullanımı esnasında firmalar, çalışanlarının kartlarına 4857 İş Kanunu'nda belirlenmiş olan ve güncel ekonomiye göre değişkenlik gösteren günlük minimum yemek tutarını yatırmaktadır.
  • Yemek kartı firmaları, anlaştıkları üye iş yerleri kapsamında hem işletmelere hem de çalışanlara özel fırsatlar, indirimler ve ayrıcalıklar sunabilir.
  • Yemek kartı yerine yemek kuponu olarak bilinen günlük kuponlar da sıklıkla kullanılmakta ve aynı mantıkta işlemektedir.
  • Şirketler, yemek kartı sistemi sayesinde kayıt dışı yeme-içme maliyetlerini kontrol altına alırlar.
  • Yemek kartları, kullanılmaya başladıkları andan itibaren firmalar ve gıda işletmeleri arasında bir köprü görevi görürler.
  • Yemek kartlarının işletmeler için sunduğu en önemli avantajların başında vergi tasarrufu yer alır.
  • Yemek kartı sistemi aslında ilk olarak yemek fişi ya da yemek kuponu mantığı ile başlamış, ilerleyen teknolojiler ile birlikte ve akıllı kart kullanımının da artması ile birlikte günümüzdeki son halini almıştır.
  • Mobil uygulaması da bulunan yemek kartı firmalarını kullanarak ödemeleri kart üzerinden yapmaktan ziyade akıllı telefon üzerinden de yapmak mümkündür.
  • Yine bu mobil uygulama üzerinden personel, kartındaki bakiyeyi ve son hesap hareketlerini en güncel haliyle takip edebilir ve kişisel maliyet kontrolünü sağlayabilir.
  • Bazı yemek kartlarının şifre özelliği olmakla birlikte karta şifre koyma opsiyonu tamamen kullanıcının kendisine bağlıdır. Çoğu çalışan, daha hızlı ve pratik bir ödeme işlemi gerçekleştirmek için kartına şifre koymamayı tercih etmektedir.

Yemek Kartı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

 Yemek kartı kullanmak, hem çalışana hem de firma sahiplerine sayısız avantaj sunar. En bariz yemek kartı avantajlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Yemek kartı uygulamasına geçen işletme sahipleri, SGK İşveren Hissesi, SGK İşçi Primi, KDV, Gelir Vergisi ve Damga Vergisi vergilerinden muaf olur.
  • İşletmelerin yemek kartı kullanarak ciddi bir vergi avantajı sağlaması mümkündür.
  • Çalışanlar, yemek kartlarını kullanarak ofis dışında öğle yemeklerini yiyebilir, sosyalleşebilir ve iş yerine daha motive bir biçimde dönüş yapabilir.
  • Yine çalışan tarafından baktığımız zaman market ve mağazalarda da geçerli olan yemek kartlarıyla personel, alışverişlerinin bir kısmını yemek kartlarıyla yaparak aile bütçesine katkıda bulunabilir ve kendisine ek bir gelir kaynağı oluşturabilir.
  • Çalışanlarına yemek kartı sunan işletmeler, onlara geniş bir özgürlük alanı tanıyarak aksi halde yer gün yemekhaneden yemek yiyerek daha kısıtlı bir öğle yemeği vakti geçirmelerinin önüne geçer.
  • İşletmeler, yemekhanelerin getireceği ek maliyetlerden, risklerden ve olası tehlikelerden uzak durmuş olur.

En İyi Yemek Kartı Hangisidir?

Söz konusu yemek kartı firmaları olduğu zaman piyasada pek çok farklı bilinen ve güvenilen isimle karşılaşmak mümkündür. Hem personelin hem de işletme sahiplerinin bu kaynaktan en iyi biçimde yararlanmasını amaçlayan Sodexo Avantaj, yenilikçi özellikleri ve son teknoloji ürünleri ile yemek kartı dünyasında lider olmaya devam ediyor. Siz de işletmeniz için Sodexo yemek kartı tercih ederek hem kendi maliyetlerinizi kontrol altına alabilir hem de çalışanlarınızın motivasyonuna önemli bir katkıda bulunabilirsiniz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?