USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'CHP'nin başına kim geçsin?' anketi! Dikat çeken sonuçlar...

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yapılması planlanan olağan kurultay öncesi ASAL Araştırma, 26 ilde yaptığı kamuoyu araştırmasında 'Kimi CHP Genel Başkanı olarak görmek isterseniz?' sorusunu vatandaşlara yöneltti. Çıkan sonuçlar dikkat çekti...

'CHP'nin başına kim geçsin?' anketi! Dikat çeken sonuçlar...
09-08-2023 14:38
Google News

ASAL Araştırma Şirketi tarafından yapılan kamuoyu araştırmasında seçmenlere, "Şayet Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan ayrılır/ istifa ederse kimi CHP Genel Başkanı olarak görmek isterseniz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 31.6'sı Ekrem İmamoğlu yanıtını verdi.

ASAL Araştırma "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması"nı yayımladı. Araştırmada, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve Temmuz ayı gündem konularıyla ilgili değerlendirmeler yer aldı.

14-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta 18 yaş ve üzeri 2 bin 520 kişiyle yapılan ankette vatandaşlara, "Şayet Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan ayrılır/ istifa ederse kimi CHP Genel Başkanı olarak görmek isterseniz?" sorusu yöneltildi.

CHP GENEL BAŞKANI KİM OLMALI?

Ankete katılanların yüzde 31.6'sı bu soruya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yanıtını verdi. Bunu yüzde 15.5 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cevabını verenler takip etti.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel yanıtı ise yüzde 8.4 ile üçüncü sırada yer aldı. Yüzde 5.1'lik bir kesim ise bu soruya CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül cevabını verdi.

Ekrem İmamoğlu:%31.6
Mansur Yavaş:%15.5
Özgür Özel:%8.4
Mustafa Sarıgül:%5.1
Gürsel Tekin:%3.5
Muharrem İnce:%2.6
Canan Kaftancıoğlu:%2.1
Tanju Özcan:%0.9
Diğer:%5.2
Cevap Yok:%4.8
Fikrim Yok: .3

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?