USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele mesajı: PKK hareket edemez hale geldi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terörün artık bitme noktasına geldiğini söylemeliyim” açıklamasında bulundu.

Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele mesajı: PKK hareket edemez hale geldi!
26-07-2023 15:10
Google News

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadele, orman yangınları ve depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. A Haber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Bakanlığa başladığımız ilk günde de ifade etmiştik. Bizim öncelik sıralamamızın başında terörle mücadele geliyor. Bakanlığımız yıllardan beri gerek bölücü terör örgütü gerek FETÖ gerek sol ve dini istismar eden tüm terör örgütleriyle dört koldan mücadele ediyor. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği sadece terörle değil aynı zamanda terörizmle de mücade etmek yani topyekün mücadele etmek kastediliyor.

"DÜNYADA EN İYİLER ARASINDAYIZ"

Bölücü terör örügütüyle mücadelede 21 yılda gelinen nokta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde en çaresiz olduğu durumda. En zayıf olduğu durumda olduğunu ifade etmek istiyorum.

Göreve ilk başladığım günden itibaren başta Hakkari Yüksekova, Van, Diyarbakır illerimizi ziyaret ettim. Aynı zamanda Cudi ve Tendürek'teki askeri üslerimizi ziyaret ettim. Gördüğüm şey şu terörle mücadelemizdeki kararlılığımız sahada teknolojik donanımı tecrübesi en üst noktada olan bir Jandarmamız askerimiz ve polisimizin olduğu noktasında. Teknolojik olarak gelmiş olduğumuz nokta dünyada en iyiler arasındayız. Hava unsurlarımız İHA'lar SİHA'lar ANKA'lar ve bunların gerek karargahta gerekse bölge illerimizdeki harekat merkezlerindeki donanımı taktire şayan. Ben çok etkilendim.

"TERÖR BİTME NOKTASINA GELDİ"

Ben 33 yıldan beri bu meslekteyim Bakan olmadan önce 16 yıl 5 vilayette Valilik yaptım. İlk valiliğim Şırnak'tı oradan Ağrı'ya gittim. 16 yıl önceki Şırnak'taki terörle mücadelenin durumuyla şimdiki donanım sayımız psikolojik üstünlüğümüz ve kesintisiz başarılı operasyonlarla artık terörün bitme noktasına geldiğini ben övünerek söylemek istiyorum.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİSTLER

İki ay oldu ben göreve geleli. Bölücü terör örgütüne yönelik 478 şehir operasyonu icra ettik. Bu operasyonlarda 740 şahıs gözaltına alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?