2000-2002 yılları arasında Bursaspor forması giyen Tunuslu futbolcu, daha sonra 3 sezon forma giyeceği Gaziantepspor'a transfer oldu. 2003-2004 sezonunda Gaziantepspor, UEFA Kupası'nda 3. tura yükselirken, Bouazizi attığı gollerle dikkat çekti.
1998-1999 sezonu öncesinde Anderlecht'ten Gaziantepspor'a transfer olan Samuel Johnson'ın kendisini gösterebilmesi için 1 yıl yetti. Ertesi sezon Fenerbahçe'ye transfer olduğu zaman kulübe 5 milyon Dolar kazandırdı. Belki kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırmadı ama, kulübe kazandırdığı para ile önem kazandı.
Trabzonspor altyapısında yetişen Fatih Tekke, bir türlü kendisinden beklenen patlamayı yapamadı ve 2 kere takımdan ayrıldı. 3. kere Trabzonspor'a gelip gol kralı olmadan önce Gaziantepspor'da forma giydi ve kendisini bu takımda ispatladı. Daha sonra milli takıma kadar yükseldi. Gaziantepspor'a 500 bin Euro kazandırdı.
Gaziantepspor altyapısından yetişen Kemal Aslan, oynadığı futbolla beğeni topladı ve 2 yıl as kadroda oynadıktan sonra 2002-2003 sezonunda Fenerbahçe'ye 2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. İlk başlarda kadroda yer alan ve fark yaratan Kemal'in, Mart 2004'te Gençlerbirliği ile oynanan Türkiye Kupası maçında ayağı kırılınca bir daha toparlanamadı.
Yugoslavya'daki iç savaştan kurtulmak isteyen isimlerden biri olan Elvir Boliç, 1992'de Galatasaray'a transfer oldu ancak yarım sezonda bekleneni veremedi. Gaziantepspor'da kendine gelen ve attığı gollerle dikkat çeken Boşnak futbolcu, 1994-1995 sezonunda attığı 26 golle gol krallığında 2. sırayı aldı. 1995'te Fenerbahçe'ye transfer oldu ve 5 yıl bu takımın formasını giydi. 40 yıl Avrupa kupalarında sahasında yenilmeyen Manchester United, ilk yenilgisini Fenerbahçe'ye karşı alırken, 1-0 biten maçtaki tek gol Boliç'ten geldi.
Gaziantepspor'un altyapısında yetişen İbrahim Toraman, takımda oynadığı dönemde A Milli Takım kadrosunda da kendisine yer buluyordu.
Dönemin en popüler stoperlerinden biri olan İbrahim Toraman, 2004-2005 sezonunda 3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş'a transfer oldu. Takım kaptanlığına kadar yükselen İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez ve Sezer Öztürk ile yaşadığı kavgalar sonrası takımdan uzaklaştırıldı.
Ayhan Akman, bugün bile birçok futbolcu için ödenmeyen bir bonservis bedeli karşılığında Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a transfer oldu. Siyah beyazlı takım 8.750.000 Dolar ödeyerek Ayhan'ı kadrosuna kattı. Her ne kadar Ayhan'ın Beşiktaş'taki performansı yeterli bulunmasa da, 3 yıl sonra Galatasaray'a transfer oldu ve 11 sene bu takımın formasını giydi.
Ayhan, kulübe en çok para kazandıran futbolculardan biri oldu.
Gaziantepspor zaman zaman A Milli Takım'a futbolcu gönderse de, büyük turnuvalara sadece 1 ismi yollayabildi: Ömer Çatkıç
1998-2004 yılları arasında Gaziantepspor'un kalesini başarıyla koruyan Ömer Çatkıç, EURO 2000 ve 2002 Dünya Kupası'nda kadroda yer alan tek Gaziantepsporluydu. Ömer Çatkıç sonrası Türkiye EURO 2008 ve EURO 2016'da yer alsa da, Gaziantepspor'dan hiçbir isim kadroda yer alamadı.