20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri kapsamında KKTC’de bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ı ziyaret etti.

Kabul sırasında Erhürman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Başkan Şahin de günün anısına Cumhurbaşkanı Erhürman’a hediye takdim etti.

Whatsapp Image 2026 07 21 At 11.33.44

Lefkoşa Belediyesi ile Ortak Çalışmalar Masaya Yatırıldı

Başkan Fatma Şahin’in temasları kapsamında Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı da ziyaret edildi.

Gaziantep'te Hastalar Fizyoterapi İçin Aylarca Bekliyor
Gaziantep'te Hastalar Fizyoterapi İçin Aylarca Bekliyor
İçeriği Görüntüle

Harmancı, Gaziantep’e gerçekleştirdikleri ziyaretlerde her zaman yakın ilgi gördüklerini belirterek, Gaziantep’in örnek alınan şehirlerden biri olduğunu ifade etti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Harmancı, Paylaşım Mutfağı, kadın sığınma evi, kreşler ve sosyal merkezler gibi sosyal belediyecilik projelerini incelediklerini belirtti. İki belediye arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Yeni Sürece İlişkin Değerlendirme

Mehmet Harmancı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’in girişimleriyle Kıbrıs konusunda yeni bir sürecin başladığını belirterek, bu gelişmeyi önemsediklerini ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının uluslararası alanda hak ettiği konuma ulaşmasını temenni ettiklerini dile getiren Harmancı, bunun Türkiye açısından da önem taşıdığını belirtti. Avrupa Birliği ile ilişkilerde yeni bir dönemin başlamasını umut ettiklerini söyledi.

Whatsapp Image 2026 07 21 At 11.33.44 (2)

Şahin: "Kıbrıs’ı Çok Seviyoruz"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’in danışma kurulunda görev yaptığını hatırlatarak, özellikle mülteci konusu kapsamında Gaziantep’te bir araya geldiklerini ve BM’nin yürüttüğü çalışmalardan etkilendiğini ifade etti.

Kıbrıs’a duyduğu sevgiyi dile getiren Şahin, "Sevinçleriniz sevincimiz, üzüntüleriniz üzüntümüz" anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Lefkoşa Türk Belediyesi ile her zaman iş birliğine açık olduklarını da sözlerine ekledi.

Belediyeler Birliği’nde Ortak Proje Vurgusu

Başkan Şahin, ziyaret programı kapsamında Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile de görüştü.

Birlik binasında gerçekleştirilen kabulde yerel yönetimlerin yürüttüğü çalışmalar, geleceğe yönelik projeler ve belediyeler arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı. Görüşmede bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılması ile ortak projelerin hayata geçirilmesine yönelik kararlılık vurgulandı.

Mahmut Özçınar, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin faaliyetleri ile Güzelyurt Belediyesi’nin devam eden projeleri hakkında Başkan Şahin’e bilgi verdi. Özellikle bölgesel kalkınmayı destekleyecek çalışmalar üzerinde durulan görüşme, iki belediye arasında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik iyi niyet mesajlarıyla sona erdi.

Muhabir: Emel Çalışkan