?>

Polisan Holding, 2025 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı

Polisan Holding, 2025 yılının ilk dokuz ayında 4,66 milyar TL konsolide gelir ve 767 milyon TL Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) elde etti. Holding, yılın üçüncü çeyreğinde ise 1,6 milyar TL gelir ve 243 milyon TL FAVÖK açıkladı.

Ekonomi - 2 ay önce

Şirket, küresel ve yerel ekonomik olumsuzlukların devam ettiği 3. çeyrekte operasyonel verimliliği ve bilanço disiplinini önceliklendirmeye devam ederken, stratejik öncelik olarak belirlediği yeniden yapılanma adımlarında da önemli ilerlemeler kaydetti. Bu kapsamda; Boya Grubu iştiraklerinin kısmi bölünme sürecinin başlatılması, Polisan Hellas’ta üretimin durdurulması, faaliyet giderlerinin azaltılması ve finansal borçların yapılandırılması bu yılın ilk dokuz ayında öne çıkan başlıklar oldu.

 

Polisan Holding’in Boya Grubu iştiraklerinin kısmi bölünme yoluyla yeni kurulan Marmara Holding A.Ş.’ye devri işlemi tamamlandı.

Kısmi bölünme süreci kapsamında; 29.08.2025 tarihinde gerçekleştirilen Polisan Holding’in Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan kararlar çerçevesinde, Marmara Holding A.Ş.'nin kuruluşu 10.09.2025 tarihinde tescil edildi. Polisan Holding A.Ş.’nin Rohm and Haas Kimyasal Ürünler Üretim Dağıtım ve Ticaret A.Ş. ile Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de sahip olduğu iştirak payları Marmara Holding A.Ş.’ye devredildi. Marmara Holding, 16.09.2025 tarihinden itibaren MARMR koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye de başladı.

 

Hellas paylarının devri için görüşmeler devam ederken, operasyonel zararlarının konsolide finansal tablolar üzerindeki etkisini azaltmak adına faaliyetler durduruldu ve faaliyet giderleri en düşük seviyeye indirildi. 

Polisan Hellas tarafında ise faaliyet zararlarının konsolide finansal tablolar üzerindeki etkisini azaltmak adına Haziran ayında faaliyetlerin durdurulmasına karar verilmişti. 3. Çeyrekte ise operasyonel maliyetler en düşük seviyeye indirilirken, şirketin finansal borçları gerçekleştirilen sermaye artırımı yoluyla kapatıldı. Hellas paylarının satışı için potansiyel alıcılarla görüşmeler ise devam etmekte.

 

Polisan Holding CEO’su Cantekin Dinçerler, finansal sonuçlara ilişkin genel değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “2025’in üçüncü çeyreğinde küresel ve yerel ekonomik belirsizlikler etkisini sürdürdü. Özellikle Avrupa kimya sanayinde zayıf talep, yüksek enerji maliyetleri ve düşük kapasite kullanımı sektörde rekabet koşullarını zorlaştırırken, Türkiye’de iç talepteki zayıflama ve finansman maliyetlerindeki artış sanayi üretimi üzerinde baskı oluşturmaya devam etti. Kur tarafında görece bir istikrar görülse de, kur-enflasyon makasının daralmış ancak henüz kapanmamış olması, ihracatçı sektörler açısından baskı yaratmayı sürdürüyor. Tüm bu koşullar altında, mali disiplinimizi koruyarak operasyonel verimliliğimizi artırmaya ve stratejik önceliklerimize odaklanmaya devam ettik.”

Haftanın Öne Çıkanları

Millilerin olimpiyat yolculuğu Gaziantep’te devam edecek

2025-11-07 17:46 - Spor

AK Parti Gaziantep’te dijital üyelik dönemi başladı

2025-11-07 20:10 - Teknoloji

Dijitalleşme, KOBİ Ölçekli Oteller için Rekabet Gücünü Belirliyor

2025-11-07 12:12 - Teknoloji

Altında Çin etkisi: Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? (3 Kasım 2025 güncel altın satış fiyatları)

2025-11-03 08:59 - Ekonomi

TKP'den Ekim Devrimi'nin yıldönümünde açıklama: Devrim hakkımız, ona mutlaka ulaşacağız

2025-11-07 12:40 - Siyaset

Altında flaş gelişme! Gram altın 5.368 TL'de: yatırımcıların gözü dolar ve merkez bankası alımlarında

2025-11-05 15:46 - Ekonomi

Gaziantep'teki feci kaza, Umreden dönen yakınlarını karşılamaya giderken olmuş

2025-11-06 13:50 - Asayiş

Kamyonet hafif ticari araca arkadan çarptı: 4 kişi yaralandı

2025-11-08 11:29 - Asayiş

Gaziantep'te dev uyuşturucu operasyonu: 31 şüpheliden 16'sı tutuklandı

2025-11-07 14:29 - Asayiş

Yol kenarında silahla vurulmuş erkek cesedi bulundu

2025-11-06 17:04 - Asayiş

İlgili Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar Oldu? 19 Ocak 2026 Güncel Kurlar

08:02 - Ekonomi

Altın Fiyatlarında Son Durum: 19 Ocak 2026 Tablosu

07:57 - Ekonomi

Benzine Zam Var mı? 19 Ocak 2026 Güncel Akaryakıt Fiyatları

07:49 - Ekonomi

Kaynakların Geri Kazanımı, Mali Egemenliğin Yeniden İnşasında Kilit Adım

19:38 - Ekonomi

GTO küresel ticaretin geleceği konuşuldu

14:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Şahinbey Belediye Spor, U17 güreşte grup şampiyonu

16:47 - Spor

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Cilt yenilemede fraksiyonel karbondioksit lazer yöntemi

14:47 - Sağlık