?>

Kızılay Kan Merkezi yeni yerinde hizmete başladı

Sağlık - 2 yıl önce

Deprem sonrası ağır hasar alan İl Sağlık Müdürlüğü’nün yıkılmasının ardından alana kurulan Kızılay Kan Merkezi hizmete başladı.

6 Şubat depreminde birçok binanın yıkıldığı Malatya’da İnönü Caddesi üzerinde yer alan İl Sağlık Müdürlüğü’nün de ağır hasar alarak yıkılması ile aynı alana Kızılay Kan Merkezi kuruldu. Kızılay’ın da mevcut yerinin yıkılması ile sağlık müdürlüğü eski alanına prefabrik olarak yapılan merkezin açılışına katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk kanın acil bir ihtiyaç değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirterek duyarlı herkesi bağışta bulunmaya davet etti.

Yaşanan asrın felaketinde kan ihtiyacının büyük bir ihtiyaç olduğunu da idrak ettiklerine değinen Berk, “Ülkemizde uzun bir süredir kan stoklarında ciddi bir azalma var. Acil durumlarda sağlık ekiplerimiz kana ulaşmakta zaman zaman zorlanıyor. Vatandaşlarımızı yeni açılan merkezimize davet edip kan bağışında bulunmalarını istiyoruz” dedi.

Düzenli kan bağışının özellikle kronik bazı hastalıklarında önüne geçtiğinin bilimsel olarak da kanıtlandığına işaret eden İl Müdürü Berk, “Bu nedenle vatandaşlarımızı hem sağlıkları hem de toplum sağlıkları açısından kan vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Hastanelerdeki doluluk oranı

İl Müdürü Erhan Berk, son günlerde hastanelerdeki artan grip yoğunluğuna da değinerek vatandaşların önlem almasını istedi. Türkiye’de viral enfeksiyonda ciddi bir artış yaşandığını ifade eden Berk, “Vatandaşlardan özellikle hasta olan yerlere gitmemeleri ve kendilerini izole etmelerini istiyoruz. Şuan Malatyada hasta yoğunluğu kaldırmayacak bir durumda değiliz. 2019 yılından başlayan bir covid salgını ile salgında bir alevlenme olduğunu gördük. Bu yüzden kişisel önlemleri almalıyız. Maske, mesafe ve el hijyeni noktasında üzerimize düşeni yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Bu yıl viral enfeksiyonun uzun sürdüğünü de belirten Berk, sağlık müdürlüklerine bağlı tüm hastanelerinin 7 gün 24 saat hizmette olduğunu söyledi.

Açılış sonrası emeği geçenlere plaket takdim edilirken, törene İl Müdürü Berk’in yanı sıra Kızılay Bölge Müdürü Dr. Serdal Ucuz, Malatya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Turan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Rota Erzincan: Erzincan’ı avuçlarınızın içinde keşfedin!

2024-01-15 09:39 - Kültür

Denizli’de Kültür Buluşmaları sevenlerini ağırlamayı sürdürüyor

2024-01-15 15:09 - Kültür

Mardian Mall’da film gösterimi yoğun ilgi gördü

2024-01-15 12:09 - Kültür

Haluk Levent şehit ailesine destek konseri verdi

2024-01-14 11:08 - Magazin

AKSUNGUR İHA, milli motor TEI-PD170 ile 41 saatlik uçuş gerçekleştirdi

2024-01-10 13:10 - Teknoloji

Ağrı’da “Yüreğimdesin Kudüs” temalı resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

2024-01-13 05:09 - Kültür

Van Büyükşehir Belediyesi kursiyerler Akdamar Adası’nı fotoğrafladı

2024-01-14 18:09 - Kültür

Kütahya’da 2023 Yılı Kültür-Sanat Sezonu sona erdi

2024-01-13 08:09 - Kültür

Erzurum coğrafi işarette ilk üçte

2024-01-14 11:08 - Kültür

Hastane atıkları sanata dönüştürüldü

2024-01-11 16:38 - Kültür

İlgili Haberler

Bellek Güçlendirici ve Ruh Hali Dengesi: Adaçayı Bilim Dünyasının Gözdesi

11:26 - Sağlık

Acil Sağlık Hizmetleri Haftasında Gazianteplilere Uygulamalı Eğitim

10:43 - Sağlık

Şahinbey’de Kadınlara Yönelik Geniş Katılımlı Kanser Taraması Etkinliği

09:56 - Sağlık

HPV Aşısı Kadın Sağlığında Hayati Rol Oynuyor: Erken Aşılama Uyarısı

09:51 - Sağlık

Gıda zehirlenmelerine dikkat

11:40 - Sağlık

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem