Gündem

Suriyeliler bir daha dönmemek üzere ülkelerine gidiyorlar

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan bazı Suriyeliler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden bir daha Türkiye’ye dönmemek üzere ülkelerine kesin dönüş yapıyor.

Suriyeliler bir daha dönmemek üzere ülkelerine gidiyorlar
28-08-2018 13:43
8 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye’den kaçarak güvenli liman olarak gördükleri Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin bazıları, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla huzur, güven ve barış ortamının sağlandığı şehirlere gidiyor. Kilis’e gelen bazı Suriyeliler, kendi istekleri ile bir daha Türkiye’ye dönmemek üzere ülkelerine gitmek için Öncüpınar Sınır Kapısı’nda geri gönderme merkezine kayıt yaptırıyor. Suriyeliler, Kilis Valiliğinin tahsis ettiği minibüsler ile Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine dönüyor. 

 

Günde 100 ila 800 Suriyelinin ülkelerine kesin dönüş yaptıkları biliniyor. Suriyelilerin ülkelerine gidişleri Cumartesi ve Pazar günleri hariç haftanın 5 günü sürüyor. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR