Kültür

Rota Erzincan: Erzincan’ı avuçlarınızın içinde keşfedin!

Rota Erzincan: Erzincan’ı avuçlarınızın içinde keşfedin!
15-01-2024 09:39

Şehrin derin tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini, yöresel lezzetlerini ve zengin mirasını anlamak adına Erzincan Valiliği AR-GE Proje ekibi tarafından tasarlanan Rota Erzincan Uygulaması aynı zamanda etkinlikler, yerel haberler, turistik rotalar ve daha fazlası ile Erzincan’ı keşfetmek isteyenlere rehberlik edecek.


Uygulama ile kullanıcılar, Erzincan’da ki müzeler, lezzet durakları, spor alanları, sinemalar, arkeolojik alanlar, parklar ve piknik alanları, kütüphaneler, camiler, türbeler, kale ve köprüler hakkındaki bilgilere ve görsellere ulaşabiliyor. Ayrıca uygulama ile kayak, yamaç paraşütü, off-road, rafting, cirit, base jump, kano gibi şehirde yapılabilen doğa, kış ve su sporları ile ilgili de kapsamlı içerik sunuyor.


Rota Erzincan, sadece gezi yerlerini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin en uzun pistlerine sahip Ergan Dağı Kayak Merkezi hakkında kar kalınlığı, sıcaklık, rüzgar durumu gibi anlık verileri de sağlıyor. Kullanıcılar, şehirdeki etkinlikler ve vizyondaki filmler hakkında da bilgi edinebilirken, uygulama onları şehrin dinamik sosyal hayatına dahil etmeyi hedefliyor.


Kolay arayüzü ile herkesin rahatlıkla kullanabileceği Rota Erzincan Uygulaması, sürekli olarak güncellenen içerikleri ile de her zaman taze ve ilgi çekici olmaya devam edecek. Uygulama, Erzincan’ın turizm harikalarını geniş bilgiler, sesli ve görsel içeriklerle detaylı bir şekilde incelemeye imkan tanıyor. Ulusal ve uluslararası arenada şehri tanıtmayı amaçlayan uygulama, herkesi Erzincan’ın büyüleyici dünyasını keşfetmeye davet ediyor. Rota Erzincan ile Erzincan’ın sırlı güzelliklerini keşfedin ve hayran kalın!


Uygulamanın, Erzincan’ın muazzam güzelliklerini keşfetmek ve bu benzersiz şehri daha yakından tanımak için tasarlandığını belirten Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Rota Erzincan Uygulaması ile Erzincan’ın tarihi ve kültürel bütün güzelliklerini bir yerde topladık. Böylece Erzincan’a gelen tüm misafirlerimizin elinde bir fihrist olacak. Bu şehrimiz adına önemli bir adımdı, hayırlı olsun." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR