USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yüzlerce kişi kalp krizi geçirmeden önce aynı hatayı yapmış. Ortaya çıktı

Milyonlarca insanın kalp krizi ve kalp hastalıkları hayatını kaybettiği biliniyor. Kalp krizi geçirmeden önce yapılan hataların ise aynı olduğunu bildirilmesi dikkat çekti.

Yüzlerce kişi kalp krizi geçirmeden önce aynı hatayı yapmış. Ortaya çıktı
05-12-2022 16:09
05-12-2022 16:14
GAZİANTEP
Google News

Kalp krizi sağlığı oldukça büyük risk altına atarak ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Kalp krizinden kurtulan insanlar kalp krizi geçirmeden önce yaptıkları o büyük hatayı itiraf etmeleri dikkat çekti. Kalp krizi riskini artıran faktörler arasında sigara kullanmanın, kolesterol ve diyabet gibi hastalıklara sahip olmanın, obezitenin yer aldığı vurgulandı.

YAĞLI YEMEKLER KALBE YÜK BİNDİRİYOR

Doktor Allison Zielinski, “Yağlı yemekler özellikle kalbe yük bindiriyor. Alışılmadık derecede ağır yemekler, daha yüksek kolesterol seviyelerine katkıda bulunmanın yanı sıra, muhtemelen kan akışındaki değişiklikler ve yemekten sonra kalp atış hızı ve kan basıncındaki artışlar nedeniyle kalp krizi riskinizi artırabilir” ifadelerini kullandı.

KALP KRİZİ RİSKİ DÖRT KAT DAHA FAZLA

Uzmanlar, insanları kış aylarında artan ağır yiyeceklere aşırı düşkünlük göstermeden önce iki kez düşünmeleri konusunda uyarması dikkat çekti. Ağır yemeklerin ‘kalbe yük olduğunu’ ve kalp krizi riskinizi artırabileceğini iddia etti. Geçmiş araştırmalar, kalp krizi sayısının Noel zamanı civarında artma eğiliminde olduğunu buldu. Geçmişte yapılan bir çalışma, alışılmadık derecede ağır yemekler yiyen kişilerin yemekten sonraki iki saat içinde kalp krizi geçirme ihtimalinin dört kat daha fazla olduğunu buldu.

Kalp krizi, kalbe giden kan akışının aniden engellenmesidir. Bunun nedeni genellikle atardamarlarınızın duvarlarında yağ birikintilerinin birikmesidir. Ağır yemek yemek bu sorunu şiddetlendirebilir.

Çalışmanın bir parçası olarak, New Orleans'taki doktorlar 1.986 miyokard enfarktüsü hastasına zorlu sınavlardan önce yedikleri yemekleri sordu. Bunlardan 158'i kalp krizinden sonraki 26 saat içinde ‘ağır bir yemek’ yediğini ve 25'i ataktan iki saat önce büyük bir yemek yediğini itiraf etti.

YAĞ VE KARBONHİDRAT ORANI YÜKSEK YİYECEKLERİ SINIRLANDIRIN

“Kalp hastalığınız varsa, özellikle büyük bir öğünde, bol yiyecekli bir kutlamada veya en sevdiğiniz restoranda yemek yerken, yağ ve karbonhidrat oranı yüksek yiyecekleri sınırlayın” şeklinde uyarı yapıldı.

ŞİŞKİN MİDE DÜZENSİZ KALP RİTMİNE NEDEN OLABİLİYOR 

Ayrıca şişkin bir midenin daha hızlı ve düzensiz kalp ritmine sahip olmanıza neden olabileceğini açıkladı. Aritmi olarak bilinen kalp ritmindeki bu değişiklik, kalp krizi veya kalp yetmezliğine de neden olabilir. Başka bir doktor, yemek yediğinizde vücudunuzun kanı kalbinizden sindirim sisteminize yönlendirdiğini duyurdu.

KALP KRİZİ BELİRTİLERİ

Göğüs Ağrısı, baskı veya rahatsızlık hissi
Yansıyan ağrı
Terleme
Halsizlik
Nefes darlığı
Sersemlik
Çarpıntı
Sindirim problemleri
Bacakların, ayak ve bileklerin şişmesi
Hızlı ve düzensiz kalp atışları
Öksürük
Vücut ağırlığında ani değişim-kilo alma veya verme

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?