USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

YSK heyetinden deprem bölgesine seçim incelemesi

Maraş depremleri sonrası AK Partili eski TBMM Başkanı Bülent Arınç seçimlerin afet nedeniyle ertelenmesi gerektiğini belirtmiş ve beraberinde tartışma başlatmıştı. Muhalefetin sert tepki gösterdiği çıkışa MHP’nin karşı olduğu Ancak AK Parti’de de fikir birliği olmadığı belirtilmişti. Tartışmalar sürerken Yüksek Seçim Kurulu heyeti, inceleme yapmak üzere bugün deprem bölgesine gitti.

YSK heyetinden deprem bölgesine seçim incelemesi
27-02-2023 11:49
27-02-2023 11:53
Google News

Depremde yıkıma uğrayan illerde seçimlerin nasıl yapılacağı merak konusu. Bu konuyu netleştirmek için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) harekete geçti. YSK, bölgenin şartlarını yerinde gözlemlemek için depremden hasar gören illere gidecek. Oluşturulan heyet, 11 ili ziyaret etmeye başlayacak.

Depremzede seçmenin durumu, diğer illere tahliye edilenler, seçim güvenliği başta olmak üzerinde bir rapor hazırlanacak. Söz konusu rapor YSK'da ele alınacak. TRT Haber’de yer alan habere göre; deprem bölgesinde yaşayanların seçimde nerelerde oy kullanacağı YSK yetkililerinin bölge ziyaretleri sonrasında netlik kazanacak.

‘SANDIK BİRLEŞTİRME DE GÜNDEMDE’

Çadır kentlerde oy kullanılması, oy sandıkları için konteynerler oluşturulması gündeme gelecek. Oy kullanılamayacak bölgelerde yakın sandıkların birleştirilmesi de seçenekler arasında. Ayrıca depremzedelerin nüfus kayıtlarını taşımaları durumunda, bulundukları illerde oy kullanabilmeleri için çalışma yürütülüyor. 11 ilin milletvekili sayılarının ise değişmeyeceği ifade ediliyor.

‘YSK DURUMA GÖRE MEVZUATI DEĞİŞTİREBİLECEK’

YSK, seçim sürecinde değişen ihtiyaçlara göre mevzuat değişikliğine gidebilecek. Seçmen kütüğündeki güncellemeler takip edilecek. AFAD çalışanları ile deprem gönüllülerinin bulundukları ilde oy kullanmalarına yönelik genelge çıkarılabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?