USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yine İstanbul itfaiyesi yine beceriksizlik! Yiten canın sebebi bozuk ekipman mı?

Kadıköy'de bir kişinin ölümü, iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan yangına İstanbul İtfaiyesi’nin yetersiz ekipman nedeniyle erken müdahalede bulunamadığı belirtildi. İtfaiyenin daha önceki skandalları tekrar gündeme geldi.

Yine İstanbul itfaiyesi yine beceriksizlik! Yiten canın sebebi bozuk ekipman mı?
23-08-2023 18:08
Google News

HABER7

Yandaş kadrolaşmanın vahim neticelerinin bariz şekilde görüldüğü İstanbul İtfaiyesi yine bir faciayla gündemde.

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Remzi Albayrak’ın yönetimine verilen İstanbul İtfaiyesi; geç müdahaleler, söndürülemeyen yangınlar, partizan kadrolaşma ve arızalanan araçların aylar boyunca hizmet dışı kalması gibi skandallarla çalkalanırken, şehirde çıkan hemen her yangında bir “tuhaflık” hikayesi patlak veriyor.

SÖNDÜREMEDEN SEYRETMİŞLER

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 21 Ağustos Pazartesi günü bir binanın en üst katında çıkan yangında Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Arslan ve kızı Şeyma Arslan yaralanmış, eşi Hatice Arslan yüksekten düşerek hayatını kaybetmişti.

Mahallelinin iddiasına göre, itfaiye ekiplerine yapılan ihbarın ardından yangını söndürmek için gelen ilk itfaiyenin arıza nedeniyle müdahalede bulunmadı.

Üst kata tazyikli su basamayan itfaiye aracının yerine yeni bir ekip için beklemeye geçildi. İtfaiyenin yangına müdahale etmek yerine seyrettiği anlarda alevler, Hatice Arslan’ın sığındığı balkona kadar ulaştı. Korkuluklardan aşağı sarkan Hatice Arslan’ın alevlerin yaydığı yüksek ısıya dayanamayarak kendisini balkondan aşağı bıraktığı belirtildi. Bina girişindeki çardağın üzerine düşen Hatice Arslan hayatını kaybetti. Eşi Cemil Arslan ise ağır yaralandı.

İLK DEĞİL

Acı hadise, İstanbul İtfaiyesi’nin yangınlar karşısında yaşadığı çaresizliği yeniden gündeme taşıdı. Yangınlara müdahalede yetersiz kalan itfaiye ekipmanları, 27 Nisan’da Küçükçekmece ilçesindeki Akit Medya binasında çıkan yangında da üst katlara tazyikli su sıkamamıştı. Adeta “bahçe sular gibi” sulama yapılan yangına ilişkin görüntüler tepki çekmişti.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?