USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ilk değerlendirme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinede İçişleri Bakanı olarak görevlendirdiği Ali Yerlikaya sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ilk değerlendirme!
03-06-2023 23:38
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen yeni Kabine'yi açıkladı. Eski Kabine'den sadece iki isim yeni Bakanlar Kurulu'nda da görevlerine devam ederken, birçok sürpriz yaşandı.

YENİ İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA

Açıklanan Kabine'de değişen bakanlardan birisi de Süleyman Soylu oldu. 2016 yılından bu yana İçişleri Bakanı olarak görev yapan Süleyman Soylu, yeni Kabine'de yer almadı. Soylu'nun yerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı olarak atandı.

"ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM"

Yeni İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı sosyal medya paylaşımında, “26 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığım İstanbul’umuza 4 yıl 8 ay hizmet etme şerefine nail oldum. Bu akşam Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek tensipleriyle İçişleri Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımıza tensip ve takdirleri için şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

26 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığım #İstanbul’umuza 4 yıl 8 ay hizmet etme şerefine nail oldum.

Bu akşam Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın yüksek tensipleriyle İçişleri Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) June 3, 2023

SÜLEYMAN SOYLU: BU KUTLU GÖREVE GETİRİLEN İÇİŞLERI BAKANI SAYIN ALİ YERLİKAYA ARKADAŞIMIZI KUTLUYORUM

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede İçişleri Bakanı olarak yer alan Ali Yerlikaya’yı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla tebrik etti.

Bir önceki dönem İçişleri Bakanı olarak görev yapan Süleyman Soylu yeni kabinede İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Soylu yaptığı sosyal medya paylaşımında şu sözlere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı Kabinesi'ni tebrik ediyorum. Bizlere, beraber çalışma onurunu takdir eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a; büyük bir demokrasi zaferine imza attığımız Cumhur İttifakı’na; birlikte çalıştığımız tüm mesai arkadaşlarımıza ve hizmetkarı olduğumuz Aziz Milletimize minnettarım. Bu kutlu göreve getirilen İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya arkadaşımızı kutluyorum. Rıza-i ilahisine talip olduğumuz Allah’a hamdolsun.”

ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

İkinci turu 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından kurulan kabinede İçişleri Bakanı olan Yerlikaya, 11 Ekim 1968’de Konya'da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamlayan Yerlikaya, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu.

1990'da kaymakam adayı olan Yerlikaya, Kayseri’nin Felahiye Şanlıurfa’nın Hilvan ve Yozgat’ın Sarıkaya ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine 2003’te, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine 2004'te atanan Yerlikaya, 2007-2018'de Şırnak, Ağrı, Tekirdağ ve Gaziantep Valisi olarak görev yaptı.

İstanbul Valiliği'ne 26 Ekim 2018’de atanan Yerlikaya, evli ve 4 çocuk babası.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?