USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni doğan bebekler ilk hediyelerini aldı

Şahinbey Belediyesi, 11 yıl önce hayata geçirdiği ve yeni doğan bebeklerin evlerinde ziyaret edildiği 'Hoş Geldin Bebek' projesi çerçevesinde 161 bin 851 aileyi ve bebeği evinde ziyaret etti.

Yeni doğan bebekler ilk hediyelerini aldı
24-05-2023 15:09
Google News

Şahinbey Belediyesi, 11 yıl önce hayata geçirdiği ve yeni doğan bebeklerin evlerinde ziyaret edildiği 'Hoş Geldin Bebek' projesi çerçevesinde 161 bin 851 aileyi ve bebeği evinde ziyaret etti.


Şahinbey Belediyesi Hoş Geldin Bebek ekibi, 2011 yılı içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü ile imzalanan protokol sonrasında Şahinbey ilçesi sınırları içerisinde doğan tüm bebekleri ziyaret ediyor. İçerisinde hemşirelerin de bulunduğu 2 ekiple ziyaretler gerçekleştirilirken, günlük ortalama 80 bebek ve ailesi ziyaret ediliyor. Ziyaretlerde anne sütünün önemi ve devamlılığı, topuk kanının alınması, bebeğin aşıları, bebek bakımı, lohusalık konularında bilgiler veriliyor. Ziyaret edilen evlere bebek battaniyesi, ateş ölçer ve anne çantası hediye ediliyor. Şahinbey Belediyesi, bugüne kadar ilçe sınırları içinde dünyaya gelen 161 bin 851 bebeğe ‘Hoş Geldin' diyerek anne-babaların mutluluğuna ortak oldu.



"Hoş Geldin Bebek projemizi önemsiyoruz"


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hoş Geldin Bebek projesini önemsediklerini belirterek, "Şahinbey Belediyesi olarak göreve başladığımızda Evlilik Okulu ve Hoş Geldin Bebek projelerini başlatmıştık. Her iki projemizde başarıyla devam ediyor. Hoş Geldin Bebek projesinin öncelikli amacı bebek ölümlerini azaltarak, sağlıklı bir nesil yetişmesini sağlamak. Bu projemizi sağlık müdürlüğümüz ile birlikte iş birliği içerisinde yürütüyoruz. Hoş Geldin Bebek Projemiz oluşumunda 2 ekibimiz her gün yeni doğan bebekleri evlerinde ziyaret ediyorlar. Bebeklerin sağlıklı yetişmesi için bebeklerin aşısı, anne sütünün önemi, bebek bakımında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılarak anne bilgilendiriliyor. Bunun dışında Şahinbey Belediyesi olarak annelerimize ateş ölçer, bebek bakım rehberi, çanta ve battaniye hediye ediyoruz. Hoş Geldin Bebek projesi oluşumunda ekiplerimiz bugüne kadar 161 bin 851 bebeği ziyaret etti. Sağlıklı nesillerin yetişmesi adına projemizi devam ettireceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?